Ultimate magazine theme for WordPress.

Cosmin Puriș a fost DEPUS în arest, luni după-masă. Primele 30 de zile după gratii, cu drept de apel EPUIZAT

0 1.762

Controversatul Cosmin Puriș, din Sâncraiu, a fost depus în arest luni după-masă. Curtea de Apel Timișoara a menținut decizia Tribunalului Arad, aceea de înlocuire a măsurii preventive din control judiciar în arest într-un centru de reținere și arestare preventivă. Puriș va sta în arest cel puțin 30 de zile.

PSD NEGRENI

În data de 24 septembrie, Cosmin Puriș, alături de un alt bărbat din zona Huedin, ar fi încercat să scoată din România, cu destinația Ungaria, 10 migranți. Este vorba 9 cetăţeni din Bangladesh și 1 din India.

PSD POIENI

Puriș, alături de bărbatul care îl însoțea, ar fi ascuns migranții sub o remorcă, de-a lungul axului, remorca fiind tractată de o autoutilitară. Descoperirea migranților sub remorcă a fost făcută de către polițiștii de frontieră de la Vama Nădlac. Aceiași polițiști de frontieră au descoperit că Puriș nu are nici drept de a conduce.

PSD MĂRGĂU

„Pentru fiecare migrant trecut vama, cei doi bărbați urmau să primească 1.000 de euro. Această sumă de 1.000 de euro, pentru fiecare migrant, reiese din declarațiile migranților coroborat cu alte mijloace de probă. În realitate, sumele ar putea fi și mai mari”, spune sursa noastră din cadrul PT Arad.

După audierile din 24 septembrie, Puriș și celălalt bărbat au fost plasați în control judiciar. Ei aveau obligația de a se prezenta la Poliție pentru a semna controlul judiciar plus alte obligații și restricții. În plus, erau atenționați de procurori că dacă vor comite alte fapte li se poate schimba măsura din control judiciar în arest preventiv, într-un centru de reținere și arestare preventivă.

MARATON DE INFRACȚIUNI

După ce a scăpat ca prin urechile acului la Arad, Puriş s-a întors acasă. La nici o lună de la comiterea faptelor în judeţul Arad, el a fost prins în Huedin, în timp ce conducea fără permis de conducere şi în plus… era băut. Aparatul etilotest a indicat prezența alcoolului în organism, dar Cosmin Puriș a refuzat recoltarea de probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei la Institutul de Medicină Legală Cluj-Napoca.

Procurorii arădeni au aflat că Puriș a comis alte două infracțiuni la Huedin, astfel că au cerut arestarea preventivă a acestuia. Pentru că magistrații din județul Arad sunt cei care au dispus controlul judiciar și pentru că măsura lor a fost încălcată, judecătorul de drepturi și libertăți care s-a pronunțat pentru arestarea lui Cosmin Puriș este de la Tribunalul Arad.

FĂRĂ DREPT DE APEL

Inculpatul Puriș a contestat soluția Tribunalului Arad la Curtea de Apel Timișoara. Judecătorii C.A. Timișoara au respins, definitiv, contestația lui Cosmin Puriș ca fiind nefondată. Practic, cel puțin 30 de zile, Puriș va sta în spatele gratiilor. După cele 30 de zile se verifică dacă se menține actuala măsură ori se poate înlocui cu alta mai ușoară.

„În baza art.425 ind.1 alin.7 pct.1 lit.b C.p.p. raportat la art.204 C.p.p. respinge contestaţia formulată de inculpatul Puriş Cosmin-Ciprian împotriva încheierii nr.117/26.10.2022 a judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Arad, pronunţată în dosarul nr.2749/108/2022, ca nefondată. În baza art.275 alin.2 C.p.p. obligă inculpatul la plata sumei de 500 lei cheltuieli judiciare către stat. Dispune plata sumei de 340 lei din fondurile MJ către Baroul Timiş reprezentând onorariu avocat din oficiu. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 31.10.2022”, se arată în Încheierea Curții de Apel Timișoara,

Cosmin Puriș este un individ controversat în Sâncraiu și zona Huedin. El este cercetat penal și judecat în mai multe dosare penale pentru fapte precum: furt, amenințare, loviri, conducere fără permis și mai nou trafic de migranți.

În ciuda multiplelor dosare din județul Cluj, Puriș nu a primit din partea oamenilor legii din județul nostru o lecție precum cea oferită de către cei arădeni.

Pentru mai multe știri despre Cosmin Puriș, click AICI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.