Ultimate magazine theme for WordPress.

A crescut preţul panourilor solare şi timpii de livrare

0 172

Scumpirile record îi determină pe tot mai mulţi români să producă singuri energie, cu ajutorul panourilor solare. Autorităţile se aşteaptă ca numărul prosumatorilor să ajungă la 30.000 anul acesta şi să fie de peste două ori mai mare ca în 2021. Dar odată cu numărul tot mai ridicat de cereri a crescut şi timpul de racordare la reţea. Şi echipamentele sunt mai scumpe, iar termenele de livrare pot depăşi chiar şi trei luni.

PSD NEGRENI

Timpul de aşteptare pentru a deveni prosumator a crescut odată cu numărul tot mai mare de cereri de racordare la reţea. Numai de la începutul anului, peste 24.000 de români au devenit prosumatori. Anul trecut au fost mai puţin de 14.000.

PSD POIENI

Reprezentanţii Autorităţii de Reglementare în Energie susţin că au luat măsuri pentru reducerea birocraţiei. Iar de luna aceasta, numărul de contoare obligatorii a fost redus de la trei, la unul singur. A rămas doar cel de la limita de proprietate.

PSD MĂRGĂU

Odată cu cererea mai mare de panouri solare au crescut însă şi preţurile, dar şi timpii de livrare. Aproape toate echipamentele sunt importate din China.

Oficialii ANRE estimează că până la sfârşitul anului vor fi circa 30.000 de prosumatori. Numărul lor e de peste două ori mai mare faţă de 2021.

Aceştia ar urma să producă aproximativ 250 de MW şi să asigure mai puţin de 4% din consumul de energie electrică a ţării.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.