Ultimate magazine theme for WordPress.

FOTO – Controversatul Cosmin Puriș, din Sâncraiu, arestat preventiv de Tribunalul Arad. Trafic de migranți și alte infracțiuni

1 2.806

Controversatul Cosmin Puriș, din Sâncraiu, a fost arestat preventiv, miercuri, de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad. Una dintre faptele comise în județul Arad se încadrează în categoria celor periculoase. Deși a fost lăsat inițial liber, în control judiciar, individul a comis alte fapte la Huedin. Ultimele infracțiuni de la Huedin au stat la baza solicitării procurorilor de înlocuire a controlului judiciar cu arestul preventiv.

AVOCAT

Surse oficiale din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad (PT) precizează pentru INFO Huedin că, în data de 24 septembrie, Cosmin Puriș, alături de un alt bărbat din zona Huedin, ar fi încercat să scoată din România, cu destinația Ungaria, 10 migranți. Este vorba 9 cetăţeni din Bangladesh și 1 din India.

IMAGINE DIN VAMA NADLAC

MIGRANȚII, ASCUNȘI SUB REMORCĂ

Aceleași surse judiciare din județul Arad precizează că Puriș, alături de bărbatul care îl însoțea, ar fi ascuns migranții sub o remorcă, de-a lungul axului, remorca fiind tractată de o autoutilitară. Descoperirea migranților sub remorcă a fost făcută de către polițiștii de frontieră de la Vama Nădlac. Aceiași polițiști de frontieră au descoperit că Puriș nu are nici drept de a conduce.

„Pentru fiecare migrant trecut vama, cei doi bărbați urmau să primească 1.000 de euro. Această sumă de 1.000 de euro, pentru fiecare migrant, reiese din declarațiile migranților coroborat cu alte mijloace de probă. În realitate, sumele ar putea fi și mai mari”, spune sursa noastră din cadrul PT Arad.

IMAGINE DIN VAMA NADLAC

Potrivit anchetatorilor din Arad, Puriș a urmărit banii și nu i-ar fi păsat de siguranța migranților, atunci când a decis să-i ascundă sub remorcă.

„În sarcina inculpatului Puriș am reușit să probăm, în viziunea noastră, fapta prevăzută de Articolul 263 Cod penal, respectiv transportul unor persoane în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României. Infracțiunea este reținută în sarcina inculpatului în formă agravată, având în vedere că a fost săvârșită în scopul de a obţine, direct sau indirect, un folos patrimonial și a utilizat mijloace care pun în pericol viaţa, integritatea sau sănătatea migrantului”, precizează surse de încredere din cadrul PT Arad.

După audierile din 24 septembrie, Puriș și celălalt bărbat au fost plasați în control judiciar. Ei aveau obligația de a se prezenta la Poliție pentru a semna controlul judiciar plus alte obligații și restricții. În plus, erau atenționați de procurori că dacă vor comite alte fapte li se poate schimba măsura din control judiciar în arest preventiv, într-un centru de reținere și arestare preventivă.

IMAGINE DIN VAMA NADLAC

INFRACȚIUNI NOI ÎN CONTROL JUDICIAR

După ce a scăpat ca prin urechile acului la Arad, Puriş s-a întors acasă. La nici o lună de la comiterea faptelor în judeţul Arad, el a fost prins în Huedin, în timp ce conducea fără permis de conducere şi în plus… era băut. Aparatul etilotest a indicat prezența alcoolului în organism, dar Cosmin Puriș a refuzat recoltarea de probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei la Institutul de Medicină Legală Cluj-Napoca.

„La data de 19 octombrie, în jurul orei 19.30, în cadrul activităților derulate, polițiștii oraşului Huedin au depistat un bărbat în vârstă de 47 de ani, din județul Cluj, care se deplasa cu o autoutilitară, pe strada Avram Iancu, din orașul Huedin, deși se afla în perioada în care exercitarea dreptului de a conduce vehicule i-a fost suspendată.

De asemenea, fiind testat cu aparatul etilotest, bărbatului i-a rezultat concentrația de 0,41 mg./l. alcool pur în aerul expirat, iar ulterior a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, precizează, pentru INFO Huedin – Andreea VIȘAN, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

IMAGINE DIN VAMA NADLAC

AREST PREVENTIV PENTRU PURIȘ

Procurorii arădeni au aflat că Puriș a comis alte două infracțiuni la Huedin, astfel că au cerut arestarea preventivă a acestuia. Pentru că magistrații din județul Arad sunt cei care au dispus controlul judiciar și pentru că măsura lor a fost încălcată, judecătorul de drepturi și libertăți care s-a pronunțat pentru arestarea lui Cosmin Puriș este de la Tribunalul Arad.

„Admite cererea Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad. În baza art. 242 alin. 3 Cod procedură penală raportat la art. 215 alin. 7 Cod procedură penală şi la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, înlocuieşte măsura preventivă a controlului judiciar, dispusă prin ordonanţa procurorului de pe lângă Tribunalul Arad din data de 24.09.2022, cu măsura arestării preventive a inculpatului PURIŞ COSMIN CIPRIAN, pe o durată de 30 zile, de la data punerii în executare a mandatului, inclusiv. În baza art. 230 Cod procedură penală dispune emiterea mandatului de arestare preventivă a inculpatului. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În baza art. 272 Cod procedură penală dispune plata sumei de 340 lei, reprezentând onorariu avocat din oficiu din contul Ministerului Justiţiei, în contul Baroului Arad. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi 26 octombrie 2022, ora 10:00″, se arată în Încheierea Tribunalului Arad.

Pronunțarea s-a făcut în prezența inculpatului Puriș Cosmin.

sursa: Încheiere penală Tribunalul Arad

Inculpatul Puriș Cosmin are posibilitatea de a contesta măsura dispusă de Tribunalul Arad. În situația în care face contestație, el rămâne în libertate până la judecarea apelului. Instanța competentă pentru judecarea unui eventual apel este Curtea de Apel Timișoara.

Cosmin Puriș este un individ controversat în Sâncraiu și zona Huedin. El este cercetat penal și judecat în mai multe dosare penale pentru fapte precum: furt, amenințare, loviri, conducere fără permis și mai nou trafic de migranți.

În ciuda multiplelor dosare din județul Cluj, Puriș nu a primit din partea oamenilor legii din județul nostru o lecție precum cea oferită de către cei arădeni.

Pentru mai multe știri despre Cosmin Puriș, click AICI.

1 Comentariu
  1. […] În data de 24 septembrie, Puriș, alături de un alt bărbat din zona Huedin, a fost prins în Vama Nădlac în timp ce încerca să scoată din România, ilegal, 10 migranți. Polițiștii de frontieră au mai descoperit că Puriș nu are drept de conducere. A primit control judiciar pentru cele două infracțiuni și a plecat spre domiciliul său din Sâncraiu. Pentru mai multe detalii și imagini despre traficul de migranți, click AICI. […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.