Ultimate magazine theme for WordPress.

Bărbatul din Aghireșu, reținut după un accident, conducere sub influența alcoolului și fără permis, arestat la domiciliu

0 1.899

Faţă de bărbatul de 45 de ani, Kanolos Viorel, din comuna Aghireşu, judeţul Cluj, reţinut pentru 24 de ore de către poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin, magistraţii Judecătoriei Huedin au dispus  măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Reamintim faptul că bărbatul este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducere fără permis, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

Clujeanul avea o alcoolemie de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat. Luni, acesta a urcat băut la volan, fără permis de conducere și a provocat un accident rutier soldat cu pagube materiale.

Bărbatul posta pe rețelele de socializare imagini de la volanul autovehiculelor

“Solutia pe scurt: În baza art. 219 alin. 7 NCPP admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin şi, în consecinţă: În baza art. 218 alin. 1 şi alun. 2 rap. la art. 202 alin. 4 lit. d şi art. 219 NCPP, cu reţinerea art. 223 alin. 2 NCPP şi aplicarea art. 202 alin. 1 şi 3 NCPP dispune luarea măsurii arestului la domiciliu a inculpatului K.V., cu datele ……., cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335 alin. 1 NCP, precum şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. 1 NCP, cu aplicarea art. 38 alin. 1 NCP şi art. 41 alin. 1 NCP, pentru o durată de 30 de zile, începând cu data de 04.06.2019 şi până la data de 03.07.2019, inclusiv. În baza art. 221 alin. 1 NCPP impune inculpatului K.V. obligaţia de a nu părăsi imobilul situat în ……, fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi care a dispus măsura sau a organului judiciar în faţa căruia se află cauza, precum şi obligaţia de a se supune restricţiilor stabilite prin prezenta încheiere, pe întreaga durată pentru care a fost luată măsura arestului la domiciliu. În baza art. 221 alin. 2 NCPP, pe durata arestului la domiciliu stabileşte în sarcina inculpatului K.V. respectarea următoarei obligaţii: a. Să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, sau dacă va fi cazul a judecătorului de cameră preliminară şi a instanţei de judecată, ori de câte ori va fi chemat. În baza art. 221 alin. 4 NCPP atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor ce îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În baza art. 125 din Legea 254/2013 stabileşte că supravegherea îndeplinirii obligaţiilor impuse inculpatului prin prezenta încheiere revine Postului de Poliţie Comunal Aghireşu – Secţia 8 Poliţie Rurală Huedin. În baza art. 221 alin. 8 NCPP dispune comunicarea prezentei încheieri, de îndată, către Postul de Poliţie Comunal Aghireşu, IPJ Cluj – Secţia 8 Poliţie Rurală Huedin, serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor, organele de frontieră şi inculpat. Onorariul avocatului din oficiu M.L. în cuantum de 313 lei se va elibera din fondurile speciale ale Ministerului Justiţiei. În baza art. 275 alin. 3 NCPP cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare, care se depune la Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Huedin. Dată şi pronunţată în Camera de consiliu astăzi, 04.06.2019, ora 17:00, în prezenţa procurorului şi a inculpatului.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  5/2019  04.06.2019”
, se arată în minuta Judecătoriei Huedin.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.