Ultimate magazine theme for WordPress.

VIDEO – Comuna Săcuieu, mândria zonei. Urmează să fie declarată „Stațiune turistică de interes local”. Se avansează și cu domeniul schiabil Vlădeasa

1 1.155

Comuna Săcuieu va fi descoperită de tot mai multă lume, de turiști evident. Dintr-o comună de munte, Săcuieu urmează să fie declarată „Stațiune turistică de interes local”. Acest lucru va aduce multe beneficii atât pentru Primăria Săcuieu, dar și pentru localnici, spune primarul Gheorghe Cuc într-un interviu acordat pentru INFO Huedin. Planul edilului de dezvoltare a zonei nu se oprește aici. În paralel, este pe final un studiu care va spune cum să fie realizat domeniul schiabil de la Vlădeasa.

Prezent la Cupa Vlădeasa, primarul Gheorghe Cuc a declarat că această competiție va deveni una de tradiție.

„Avem în proiect dezvoltarea unui domeniu schiabil în această zonă. Această competiție, Cupa Vlădeasa, cu timpul, dorim să o transformăm într-o competiție a Zilelor Vlădesei, a Zilelor Zăpezii Vlădeasa”, spune Gheorghe Cuc.

La finalul lunii martie, spune Gheorghe Cuc, Ministerul Turismului va acorda comunei Săcuieu titlul de „Stațiune turistică de interes local”. Acest titlu este provizoriu în primă fază. În perioada în care titlul este provizoriu, reprezentanții ministerului verifică unitățile de cazare, infrastructura comunei și alte aspecte. După această perioadă, UAT Săcuieu ar urma să primească același titlu pe o perioadă nedeterminată.

„Sperăm, undeva în luna martie, avem documentația în evaluare, am depus și clarificările, în urmă cu circa două săptămâni, sperăm ca pe sfârșit de luna martie să avem autorizația provizorie – care în 90 de zile se va transforma într-o autorizație permanentă, ca și Stațiune turistică de interes local. Aceasta ne va aduce unele beneficii, în special beneficiile urmărite de noi, bineînțeles pe lângă cel de renume, principalul beneficiu este cel de accesare a fondurilor europene și prin alte programe în afară de AFIR și cel guvernamental, atât pentru proprietarii privați din comună, cât și pentru UAT – Comuna Săcuieu”, mai spune edilul Gheorghe Cuc.

Edilul încearcă să aducă zona Vlădesei la alt nivel.

„În primul rând am început prin depunerea documentației la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, în vederea atestării zonei, ca și Stațiune de interes local în primă fază. Am discutat cu comunele vecine, respectiv Poieni și Mărgău, iar cu timpul ne dorim să dezvoltăm această zonă într-o Stațiune de interes național”, spune Cuc.

Domeniul schiabil Vlădeasa, un proiect greu de realizat, eșuat în mâinile unor așa ziși oameni de afaceri, a fost resuscitat. Odată declarată Stațiune de interes local, comuna va putea accesa fonduri din mai multe părți. Astfel, realizarea domeniului schiabil poate deveni o realitate în câțiva ani.

„Pe altă direcție să-i zic așa, am început încă din anul 2021 un studiu de oportunitate pentru dezvoltarea domeniului schiabil Vlădeasa. În această lună ne aflăm în faza de aproape finalul studiului. Am avansat puțin cu el pentru că proiectanții voiau să fie un pic mai avansat, mai aproape de realitatea zonei”, spune primarul comunei Săcuieu, Gheorghe Cuc.

Citește și … VIDEO – A IV-a ediție a Cupei Vlădeasa la schi de tură s-a desfășurat fără incidente. Plus valoare comunei Săcuieu

1 Comentariu
  1. […] Citește și … VIDEO – Comuna Săcuieu, mândria zonei. Urmează să fie declarată „Stațiune turistică de in… […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.