Ultimate magazine theme for WordPress.

Se extind rețelele de apă și canalizare în două sate ale comunei Izvoru Crișului

0 394

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a semnat autorizația de construire pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare în localitățile Nadășu și Șaula, din comuna Izvoru Crișului.

IONEL SERVICE

În ceea ce privește alimentarea apă a localităților Nadășu și Șaula, acestea dispun, în prezent, de micro-sisteme locale destinate furnizării de apă potabilă dar care nu sunt, însă, autorizate, din cauza neîndeplinirii cerințelor de potabilitate și a asigurării debitelor minime de consum. În acest context, soluția aleasă de proiectanți pentru alimentarea cu apă a tuturor locuitorilor din localitățile vizate este cea a realizării a două rețele de apă distincte. În lungime totală de 8,2 km, conductele se vor cupla la viitoarea rețea de distribuție a apei ce va lega orașul Huedin de Izvoru Crișului, aflată în curs de execuție.

La capitolul canalizare, satul Nadășu dispune de un asemenea sistem însă acesta e subdimensionat și, pe alocuri, nefuncțional. În același timp, locuitorii din Șaula nu beneficiază deloc de acest serviciu. Astfel, pentru a da cetățenilor posibilitatea evacuării apelor uzate în sistem centralizat, a fost concepută o rețea de canalizare în lungime totală de 7,37 km care să acopere integral ambele localități.

Amintim în acest context faptul că investiția, ce urmează să fie realizată în cele două localități, vine în completarea celei demarate de Compania de Apă „Someș” în anul 2021 și care prevede extinderea, din fonduri europene, a rețelei de alimentare cu apă potabilă pe teritoriul localităților Șaula și Izvoru Crișului. Aflate în execuție, lucrările vizează modernizarea rezervorului de înmagazinare a apei, de 200 de mc, și prelungirea rețelei de distribuție a apei dinspre orașul Huedin.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.