Ultimate magazine theme for WordPress.

Rețineri după ultrajul de la Călățele. Doi minori și un bărbat sunt considerați pericol pentru cei doi jandarmi

1 1.924

După incidentul de vineri, din cartierul de rromi din Călățele, oamenii legii au stabilit că trei dintre cei care au participat la încăierare trebuie să ajungă după gratii. Vorbim în primă fază de o reținere pentru 24 de ore iar mai apoi despre un control judiciar, cel mai probabil. Nu toate persoanele care au apărut în filmare au fost audiate și e greu de stabilit exact care a fost rolul fiecăreia.

Anchetatorii au dispus măsura reținerii față de doi minori, o adolescentă și un adolescent, dar și față de un adult. Cei trei sunt acuzați că i-au ultragiat pe cei doi jandarmi de la Postul de Jandarmi Călățele. Unul dintre militari a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Reamintim, un conflict major a avut loc vineri în cartierul de rromi din Călățele.

Jandarmii i-au acuzat pe rromi că taie cetină de brad. Oamenii din comunitatea de rromi, pe bună dreptate, spun că tăierea crengilor nu e infracțiune. Mai apoi, comunitatea rromă a fost revoltată de faptul că militarii au dat cu spray lacrimogen și erau copii în zonă. Din imaginile prezentate vineri se mai poate observa lipsa de autoritate a jandarmilor. În apărarea sa, unul dintre jandarmi scoate telefonul și filmează.

Scandalul a început undeva în pădure și a continuat în comunitatea de rromi din Călățele.

În cursul zilei de sâmbătă, procurorul de caz va decide dacă îi duce pe cei trei în fața unui judecător de drepturi și libertăți, cu propunere de arestare preventivă, ori îi plasează în control judiciar.

Click AICI pentru a vedea imaginile video și pentru a citi întreaga poveste.

Citește și … Două arestări după scandalul dintre rromii din Călățele și jandarmi. Incidentul a avut loc în urmă cu două săptămâni

Citește și … JDL consideră că rromii din Călățele, implicați în scandalul cu jandarmii, nu sunt pericol public

Citește și … Jandarmeria Cluj ia primele măsuri după scandalul de la Călățele. Care este starea jandarmului rănit

1 Comentariu
  1. […] Citește și … Rețineri după ultrajul de la Călățele. Doi minori și un bărbat sunt considerați pericol pent… […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.