Ultimate magazine theme for WordPress.

Pista de biciclete a orașului Huedin, inaugurată. Peisaje de vis – VIDEO

0 622

Primăria Huedin anunță finalizarea proiectului ”Înființare pistă de biciclete pe traseul căii ferate dezafectate Huedin-Sâncraiu-Călățele” – segmentul aparținător orașului Huedin. Evenimentul a fost marcat printr-o conferință de presă urmată apoi de tăierea panglicii la obiectivul de investiții de pe strada Horea (DN1), intersecția cu pista de biciclete.

Pista de biciclete construită de către orașul Huedin are o lungime de 3033 m, începe de la intersecția cu DN1 de pe strada Horea și se conectează la pista de biciclete construită de comuna Sâncraiu, care are o lungime de 3952 m.

Pista de biciclete construită de orașul Huedin facilitează accesul populației din zonă și contribuie la creșterea turismului și la dezvoltarea unei zone de agrement în orașul Huedin.

De altfel, unul dintre obiectivele proiectului este acela de a realiza o infrastructură turistică diversă prin modernizarea și readaptarea funcțională a bazelor existente (în acest caz fiind vorba de terasamentul fostei mocănițe) și dezvoltarea de noi amenajări.

Odată cu construirea segmentului de 5216 m de pe domeniul comunei Călățele, întregul proiect va avea o lungime totală de 12.201 m, astfel pista de biciclete putând fi inclusă în rețeaua europeană a traseelor de cicloturism.

IMAGINI VIDEO DE LA INAUGURAREA PISTEI

„Valoarea investiției este de 748.314,64 lei cu TVA inclus, din care suma de 223.059,98 cu TVA inclus a fost eligibilă pentru finanțare din fonduri europene, prin Asociația Grup de Acțiune Locală Napoca Porolissum (GAL) și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) – Măsura M6B2 Ruralul Activ – Servicii de bază și reînnoirea satelor în zonele rurale”, se arată în comunicatul Primăriei Huedin.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.