Ultimate magazine theme for WordPress.

Miroase a mușamalizare!? INFO Huedin a depus plângere penală împotriva unui ofițer din Poliția Huedin, dar procurorul de caz nu dă nicio veste. IATĂ PLÂNGEREA noastră!

0 508

Bate aer de mușamalizare? Asta ne întrebăm de o bucată de timp încoace. În data de 22 noiembrie 2017, INFO Huedin a depus o plângere penală împotriva ofițerului de poliție Alexandru Balint, de la Poliția Huedin. Documentul nostru, care conține 6 pagini de acuzații dovedite din punctul nostru de vedere, a fost trimis de către Inspectoratul Județean de Poliție Cluj, iar de acolo a plecat mai departe la un procuror din cadrul Parchetului Curții de Apel Cluj, cel competent pentru cercetarea dosarelor în care sunt implicați ofițeri. Procurorul Sabin Moldovan a audiat părțile și cam atât, deocamdată.

Plângerea penală depusă de INFO Huedin conține date exacte referitoare la o presupusă infracțiune comisă de către ofițerul de poliție Alexandru Balint, respectiv divulgare de informații nedestinate publicității. Spunem presupusă pentru că procurorii fac încadrările, nu noi.  Ofițerul a fost sursă de informare pentru INFO Huedin, pe o perioadă îndelungată de timp, furnizând informații confidențiale din dosare și interzise opiniei publice la momentul cercetării penale, dar ne-am văzut nevoiți să rupem această legătură de colaborare din motive pe care nu le vom detalia aici.

La baza fiecărei acuzații din plângerea noastră au fost depuse documente, sms-uri, înregistrări, articole, toate dovedind relația interzisă dintre Alexandru Balint și INFO Huedin. Ofițerul de poliție nu putea divulga anumite informații din dosarele în care lucra sau în care avea acces.

Administratorul INFO Huedin a fost audiat în calitate de martor în acest dosar și a avut surpriza să afle, chiar de la procurorul Sabin Moldovan, că acuzatul Alexandru Balint și martorul Adrian Iosif Nicoară au fost audiați, înainte de denunțător – administratorul INFO Huedin. După audierea administratorului INFO Huedin, spun sursele noastre, Alexandru Balint a mai fost audiat odată, de această dată fiind citat. Dar cine știe… poate așa e regula în anumite cazuri.

Un element surpriză, am spune… Coincidență sau nu, procurorul care îl cercetează pe Alexandru Balint, Sabin Moldovan, este cel care a avut o implicare importantă în zona Huedin la momentul în care s-a pus temelia Judecătoriei Huedin și a Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin. Trebuie să precizăm că procurorii de la Huedin sunt în subordinea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj. Mai mult, spun sursele noastre, procurorul Moldovan ar avea prieteni în Poliția Huedin încă din perioada în care lucra la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.

Vă prezentăm mai jos plângerea penală formulată pe numele ofițerului de poliție Alexandru Balint. La fiecare paragraf în care Alexandru Balint este acuzat de ceva, noi am pus la dispoziția oamenilor legii probe. Că vor ține procurorii cont de ele sau nu, vom vedea. Cine știe când ….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.