Ultimate magazine theme for WordPress.

Minor reținut și arestat preventiv la Huedin

0 8.018

Un minor în vârstă de 16 ani, din Huedin, a fost reținut joi seara. Vineri, individul a fost arestat de Judecătoria Huedin. El este acuzat de furt calificat. Prin fapta sa, a creat un prejudiciu de 1.000 de lei. Tânărul nu este la prima coliziune cu legea penală, astfel că a fost trimis după gratii.

Nu de mult timp, față de adolescent a fost dispusă o măsură educativă. Se pare că această măsură nu și-a îndeplinit scopul, iar tânărul a recidivat. El este cunoscut și pentru alte fapte de furt.

FURT PE STRADA FILDULUI

Casa în care locuiește adolescentul a fost percheziționată de oamenii legii. El a spart un autoturism pe strada Fildului și a sustras un telefon mobil. Prejudiciul creat, în valoare de aproximativ 1.000 de lei, a fost recuperat de către polițiști.

Anchetatorii l-au reținut pe adolescent pentru 24 de ore, după care l-au prezentat în fața unui judecător de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Huedin, cu propunere de arestare preventivă. În baza probelor de la dosar, magistratul a dispus arestarea preventivă a minorului pentru o perioadă de 30 de zile, în primă fază.

„În fapt, la data de 21 martie a.c. polițiștii au fost sesizați că în noaptea de 20/21 martie a.c. dintr-un autovehicul parcat pe strada Fildului, din Huedin, ar fi fost sustras un telefon mobil, fiind cauzat un prejudiciu în valoare de 1.000 de lei. Astfel, activitățile investigativ-operative desfășurate de polițiști au condus la identificarea persoanei bănuite, fiind vorba de un tânăr în vârstă de 16 ani. Telefonul mobil a fost ridicat de polițiști la data de 23 martie a.c., în cadrul unei percheziții domiciliare, iar tânărul a fost reținut pentru 24 de ore”, precizează Iulian Timșa, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

EXTRAS DIN ÎNCHEIEREA JUDECĂTORIEI HUEDIN

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin. În baza art. 226 raportat la art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e, şi art. 223 alin. 2 Cod procedură penală şi art. 243 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului PŞ cu date personale, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută de art. 228 alin. (1) – 229 alin. (1) lit. b) și d) C. pen., cu aplic. art. 113 alin. (3) C. pen., pe o durată de 30 de zile, de la 24 martie 2023 până la data de 22 aprilie 2023, inclusiv.

În baza art.230 Cod procedură penală, dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.

Onorariul apărătorului din oficiu L.M., în cuantum de 340 lei, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei şi rămâne în sarcina statului.

Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 24 martie 2023, ora 14:30, în prezenţa procurorului şi a inculpatului”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.