Ultimate magazine theme for WordPress.

Mai mulți șefi din IPJ Cluj, REȚINUȚI de DNA!

1 961

Fostul șef al IPJ Cluj, Mircea Rus, a fost reținut joi de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Reținut a fost și adjunctul IPJ Cluj, Daniel Graur. Tot după gratii va ajunge și Paula Bob – șefa de Resurse Umane din cadrul IPJ Cluj. Cei trei nu ar fi singurii reținuți de către procurorii de la Direcția Naționala Anticorupție Cluj, pentru 24 de ore.

Mircea Rus, fostul șef al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, a fost citat, joi dimineață, la DNA. Procurorii l-au anunțat că este suspect de abuz în serviciu în formă continuată pentru anumite delegări de funcții. Rus ar fi făcut aceste delegări în urma vacantării posturilor unor șefi de poliții orășenești, notează Strictsecret.ro. Practic, spun unele surse, șefii de poliții erau mutați câte 24 de ore între secții, după care puteau fi iarăși împuterniciți la conducere pentru o perioadă determinată de timp.

În urmă prezentării acuzațiilor, procurorul de caz l-ar fi anunțat pe fostul șef al Poliției clujene că este reținut. Surse judiciare indică faptul că au fost reținuți Elek Marton – șeful Poliției Dej, Paula Bob – șefa de Personal a IPJ Cluj, precum și Daniel Sorin Graur – adjunctul IPJ Cluj și Ioan Dumitru Iușan – șeful Poliției Gherla este doar audiat.

Reamintim că la începutul lunii septembrie comisarul șef Mircea Rus, a fost demis din funcție. Mircea Rus a fost cercetat disciplinar după ce și-ar fi pus ilegal iubita în funcția de șef al Secției 3 de Poliție. Acesta a fost anchetat, iar consecința a fost retragerea autorizaţiei ORNISS, care îi conferă acces la informații clasificate. Acesta ar fi chiar cercetat penal.

Citește și … DNA Cluj a înșiruit faptele șefilor din Poliția Cluj. Patru șefi au ajuns după gratii

Mircea RUS
Daniel GRAUR
1 Comentariu
  1. […] Citește și … Mai mulți șefi din IPJ Cluj, REȚINUȚI de DNA! […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.