Ultimate magazine theme for WordPress.

Judecătorul a stabilit primul termen în dosarul ”Famiglia”. Inculpații Matiș, Ilea și Zirbo vor face cărare la Judecătoria Huedin

0 1.590

Un judecător de la Judecătoria Huedin a stabilit primul termen în dosarul ”Famiglia”. Cei trei inculpați, toți bugetari, vor răspunde penal după ce, la fel ca în familie, au încercat să mușamalizeze un accident rutier produs de unul dintre ei. Cel care a provocat accidentul este inculpatul Gheorghe Matiș, polițist în Poieni la momentul acela. Inculpata Diana Gabriela Ilea, angajată a Primăriei Negreni și iubită a lui Matiș, a declarat în fals că ea era la volan în momentul producerii accidentului. Iar inculpatul Eugen Zirbo, tot polițist, trimis în judecată și în alt dosar, i-a ajutat pe cei doi să mușamalizeze accidentul și chiar l-a indus în eroare pe unul dintre colegii săi în loc să relateze adevărul.

Primul termen de judecată în dosarul ”Famiglia” a fost stabilit la finalul lunii iunie, în 28.

Matiș, Ilea și Zirbo au încercat să mușamalizeze accidentul din 23 iulie 2021, de pe strada Horea din Huedin. Gheorghe Matiș apare în seara respectivă pe camerele de supraveghere în timp ce își procura alcool, existând bănuiala că acesta a condus sub influența băuturilor alcoolice.

Imediat după ce a provocat accidentul din Huedin, acesta și-a convins concubina, pe Diana Ilea, angajată a Primăriei Negreni, să se prezinte la Poliție și să declare că ea a condus mașina respectivă. Cei doi concubini au fost ajutați de inculpatul Eugen Zirbo.

INCULPAȚII ȘI FAPTELE LOR

Matiș Gheorghe este judecat pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la fals în declarații. În prezent, el este mutat cu serviciul la Baciu.

Ilea Diana Gabriela este judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în declarații și participație improprie la fals intelectual.

Zirbo Eugen este judecat pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la fals în declarații și participație improprie la fals intelectual. Tot de de către conducerea IPJ Cluj, Zirbo a fost mutat la Florești.

Citește mai multe despre accident dând click AICI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.