Ultimate magazine theme for WordPress.

Încă prim procuror la Huedin, George Ion POP a mințit-o cu nerușinare pe o jurnalistă. Întrebat de INFO Huedin de ce a mințit, pe Pop l-a părăsit instant auzul

0 800

Încă prim procuror la Huedin, George Ion Pop își permite să mintă jurnaliștii. Să mintă cu nerușinare, nu alta. În cursul zilei de luni, jurnalista Mihaela Trif l-a contactat pe prim procurorul Pop în speranța că va obține date, pe cale legală, dintr-un dosar în care fostul primar din Beliș, Viorel Crainic, este trimis în judecată pentru fapte de corupție. Ce a urmat e de noaptea minții.

George Ion Pop a mințit că nu mai lucrează la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin și i-a închis jurnalistei telefonul în nas.

Cum rolul jurnalistului e să insiste, Mihaela Trif a sunat-o pe procurorul Mihaela Cojocaru, care s-ar fi arătat surprinsă de spusele șefului ei. Mai mult, Cojocaru spune că Pop se transferă la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj începând cu data de 1 iulie 2021. Până atunci este prim procuror la Huedin și purtător de cuvânt totodată, deci răspunzător de relația cu mass media.

După ce minciuna a fost făcută publică pe ZIAR DE CLUJ, INFO Huedin a luat legătura cu George Ion Pop pentru a-l întreba de ce a mințit. Numai că simțul auzului l-a părăsit pe magistrat imediat după ce i-a fost adresată întrebarea.

REDĂM DISCUȚIE DIN ÎNREGISTRAREA TELEFONICĂ:

INFO HUEDIN: Ați mințit-o pe colega mea de la Ziar de Cluj că nu lucrați la Parchetul Huedin, că v-ați transferat. De ce ați făcut asta?

GEORGE ION POP: Poftiți?

INFO HUEDIN: Colega mea de la Ziar de Cluj v-a sunat mai devreme…

GEORGE ION POP: Nu vă aud, la revedere.

INFO HUEDIN: Nu mă auziți, așa-i?

GEORGE ION POP: La revedere.

Și prim procurorul închide telefonul dând dovadă de o lipsă totală de solicitudine.

CE SPUNE JURNALISTA DESPRE INTERACȚIUNEA CU PROCURORUL POP

Articolul din ZIAR DE CLUJ poate fi citit și AICI.

Prim-procurorul George Ion Pop l-a prins pe Dumnezeu de un picior în mai puțin de doi ani, dat fiind că CSM i-a aprobat cererea din noiembrie 2019 și îl mută în curând la Parchetul Militar Cluj.

Culmea, azi descoperim că fostul primar al comunei Beliș (la fel ca și actualul edil) a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție. Unde? La Judecătoria Huedin. 

De aceea am vrut să solicităm un punct de vedere al Parchetului Huedin cu privire la această trimitere în judecată, care de altfel trebuia să fie un comunicat de presă pentru că este vorba despre un politician – persoană publică.

Dar, nah, lenea în asteptarea slujbei din marele municipiu vedem că a devenit prietenul cel mai bun al domnului procuror, care uită că până la 1 iulie este și purtător de cuvânt al Parchetului Huedin. 

Ne cerem scuze că în interesul major al informării cetăţeanului am îndrăznit să îl apelăm pe numărul de mobil pus la dispoziție de Ministerul Public : 0746.955.559 și să îl întrebăm dacă încă este la Huedin să ne dea curs unei solicitări de informații publice. Deranjat din meditaţie, domnul Pop, încă în funcţie la Huedin, ne-a minţit pe față că e deja plecat. În plus, întrebându-l despre cine îi ţine locul, ne-a zis, senin, că nu știe. Motiv pentru care ne-am și cerut scuze că l-am deranjat. 

Numai că, în interesul informării corecte a cetăţeanului, am mers cu telefonatul mai departe. 

Tot pe site-ul Ministerului Public figurează o doamnă procuror de la Huedin, ca înlocuitor. O sunăm pe doamna procuror Cojocaru Mihaela Magdalena. Cu multă amabilitate, doamna procuror ne spune că ea nu poate să furnizeze informații publice, că nu știe că este înlocuitoarea domnului Pop pe partea de comunicare și, cu alte cuvinte, că domnul prim-procuror ne-a mințit cu nerușinare, fiind încă la Parchetul Huedin. 

„Doar de la 1 iulie pleacă. Doar el poate să vă furnizeze informații”, ne explică doamna procuror Cojocaru. 

Așa, un mesaj pentru procurorul mincinos de la Huedin, care o să ajungă la Parchetul Militar Cluj: să sun la CSM pentru o informație? Sau la ceva număr din Kentucky? 

P.s. L-am resunat pe domnul procuror să îl întrebăm de ce e mincinos, dar n-a răspuns. I-am lasat și SMS întrebându-l de ce își bate joc, dar n-a răspuns nici la acela. Ne întrebăm, oare viitorii săi colegi de la Parchetul Militar Cluj se vor prinde repede că domnul procuror minte? 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.