Ultimate magazine theme for WordPress.

FOTO – Al treilea din cei 6 cai furați în 2019, de la herghelia din Hodișu, a fost recuperat. Era în celălalt capăt de țară

0 28.483

Polițiștii din Huedin au reușit să mai recupereze o cabalină din cele șase furate în martie 2019, de la o herghelie din Hodișu. Primul cal de rasă a fost recuperat în martie 2022, iar la un an distanță al doilea. La câteva luni de la găsirea celui de-al doilea, a fost găsit și cel de-al treilea cal. Dosarul e unul de o complexitate deosebită, având în vedere și prejudiciul ridicat – 100.000 de lei. Faptul că s-a găsit și a treia cabalină arată că în dosar, în tot acest timp, s-a muncit.

AVOCAT

Prima cabalină, în valoare de aproximativ 6.000 de euro, a fost recuperată din Blaj, județul Alba, în martie 2022. A doua cabalină a fost recuperată în 4 martie 2023 din județul Harghita. Polițiștii din Huedin au descins în gospodăria unde se afla calul în valoare de aproximativ 4.000 de euro.

Cea de-a treia cabalină a fost găsită de anchetatori în județul Suceava. Miercuri dimineața, 11 octombrie, oamenii au descins în gospodăria bărbatului care deținea cabalina. În urma investigațiilor s-a stabilit că animalul aparține proprietarului care are ferma la Hodișu. Bărbatul din localitatea Baia, județul Suceava, a declarat că a cumpărat calul, el fiind de bună credință.

Cea de-a treia cabalină, cu o valoare estimată la 5.000 de euro, a fost ridicată de către anchetatori și predată proprietarului de drept. După mai bine de 4 ani de la furt, cea de-a treia cabalină s-a întors la herghelia de la Hodișu.

Proprietarii au dorit să transmită mulțumiri polițiștilor care s-au implicat în recuperarea cabalinelor.

„Este al treilea cal recuperat cu sprijinul polițiștilor de la Huedin și țin pe această cale să le mulțumesc. Mulțumesc pentru sprijin, pentru promptitudine și implicare. De fiecare dată, în cazul nostru, am găsit deschidere, înțelegere și colaborarea a fost una benefică. Am încredere că lucrurile se vor mișca la fel de bine ca și până acum și sperăm ca să-i aducem acasă pe toți”, a spus proprietarul cabalinelor.

PERCHEZIȚIE PENTRU RECUPERAREA CALULUI

„La data de 11 octombrie a.c. polițiștii din cadrul Poliției Orașului Huedin – Secția 8 Poliție Rurală împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, emis de Judecătoria Huedin, la o proprietate deținută de un bărbat, de 39 de ani, în comuna Baia, județul Suceava.

Cercetările au fost efectuate în cadrul unui dosar penal în care este cercetat furtul a 6 cabaline dintr-o fermă situată în comuna Poieni, județul Cluj. În urma percheziției efectuate a fost identificat un exemplar cabalin, stabilindu-se că este unul din cele sustrase în noaptea de 16/17.03.2019.

Exemplarul cabalin a fost predat în custodia persoanei vătămate. În continuare sunt efectuate cercetări pentru recuperarea prejudiciului și cu scopul tragerii la răspundere a persoanelor vinovate de săvârșirea infracțiunii”, se arată într-o informare a Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.