Ultimate magazine theme for WordPress.

EXCLUSIV – Un bărbat plecat din Spitalul Huedin a murit pe peronul gării din oraș

3 6.302

Un bărbat de 67 de ani, din Stana, județul Sălaj, a murit pe peronul Gării Huedin, la puțin timp după ce plecase de la Spitalul Huedin. Bărbatul, cu probleme de inimă, fusese externat în urmă cu câteva zile din spital. Ieri, adică miercuri, acesta s-a simțit rău și s-a întors la unitatea medicală. După un control și trei ore de tratament, medicul l-a lăsat să plece cu recomandări, dar bărbatul a murit în timp ce aștepta trenul care îl ducea spre casă.

În data de 28 septembrie bărbatul de 67 de ani a fost externat, după ce petrecuse în spital 7 zile. Acesta avea probleme grave cu inima și a plecat acasă cu recomandare de continuare a tratamentului, dar și de consult la un spital de rang superior. Miercuri, 2 octombrie, bărbatul s-a prezentat din nou la spital pe motiv că nu poate respira

După ce a fost controlat în Camera de Gardă a Spitalului Huedin, a primit tratament timp de trei ore și a fost supravegheat, medicul l-a trimis acasă pe bărbat cu aceleași recomandări de continuare a tratamentului și de a se adresa unui spital de rang superior.

Bărbatul a plecat din spital și în timp ce aștepta trenul care îl ducea spre casă, în jurul orei 14:00, i s-a făcut rău și a căzut inconștient pe peron. Medicii sosiți de urgență în Gara Huedin au început manevrele de resuscitare, care au continuat 50 de minute, dar totul a fost în zadar. Posibila cauză a decesului, spun medicii de pe ambulanță, ar putea fi un infarct.

Contactați telefonic, reprezentanții Spitalului Huedin confirmă că bărbatul a plecat din unitatea medicală.

Silvia Resteman, managerul Spitalului Huedin, explică situația

„Pacientul a avut numeroase internări și recomandări în acest an. Bărbatul era cunoscut cu afecțiuni cardiace. Ultima dată a fost internat 7 zile și a fost externat la data de 28.09.2019, cu recomandări de urmare a tratamentului și consultație într-un serviciu de rang superior. În data de 02.10.2019, la ora 09:00, pacientul revine la Camera de Gardă a Spitalului Huedin cu dispnee, adică avea probleme de respirație. A fost supravegheat în Camera de Gardă și s-a instituit tratament pe parcursul a trei ore. Pacientul a reacționat favorabil, iar starea acestuia s-a ameliorat. Ulterior a părăsit unitatea cu următoarele recomandări: respectarea indicațiilor medicale de la externare, consult într-un serviciu cardiologic de rang superior. Pacientul nu a respectat constant indicațiile medicului, respectiv de consult într-o unitate medicală de rang superior”, ne-a declarat Silvia Resteman, manager al Spitalului Huedin.

Rămâne întrebarea dacă medicii din Huedin puteau face mai mult pentru acest bărbat.

Pe procedură, polițiștii au deschis un dosar penal pentru infracțiunea de ucidere din culpă. Anchetatorii verifică dacă bărbatul putea fi salvat de către medicii din Huedin, prin internare, sau nu avea nicio șansă.

Imagini primite de la Cosmin Fărcaș.

3 Comentarii
 1. Nelutu spune

  da asa am auzit ca nu mai pot respira in timp 45 de minute in gara huedin eram eu acolo in peron si am stati pana m-am uita si o murit si nu erau respir, sincere condoleanta 🙁

  1. Georgiana velez spune

   Mulțumim

 2. Georgiana velez spune

  Era bunicul meu sunteți niște criminali

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.