Ultimate magazine theme for WordPress.

Două case din Huedin, sparte în ultimele nopți. Autorul, un expert în domeniu, a fost prins la puțin timp și arestat

0 1.945

Două case de pe strada Gării din Huedin au fost sparte în ultimele nopți de un autor necunoscut, asta până marți seara. Individul a fost prins și reținut pentru 24 de ore, de către polițiștii de Investigații Criminale din Huedin, iar miercuri a fost prezentat unui judecător de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Huedin. Magistratul a admis cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin și l-a arestat preventiv pe hoțul din județul Bihor, pe nume Dunca Constantin.

Casele sparte de bărbatul în vârstă de 48 de ani nu erau locuite. Asta pentru că proprietarii s-au mutat în străinătate. Astfel, individul și-a făcut de cap. A sustras tot ce i-a picat în mână, de la bani la obiecte electrocasnice și scule. Cel mai probabil, bunurile furate urmau să fie valorificate.

Dacă aruncăm o privire pe încadrarea juridică pe care s-a admis cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, ne dăm seama că la Huedin bărbatul a intrat prin efracție în cele două imobile, în timpul nopții și mascat fiind. Tot din încadrarea juridică ne dăm seama că faptele de furt calificat au fost reținute în concurs (pedeapsa e mai mare decât pe formă continuată). Bărbatul este recidivist, el figurează cu dosare la Judecătoria Oradea, Judecătoria Salonta, Tribunalul Bihor, Judecătoria Satu Mare, iar acum Judecătoria Huedin El a mai fost închis pentru diverse furturi și are un cazier destul de bogat.

AUTORUL, CĂUTAT ȘI ÎN ALTE JUDEȚE

Până să fie prins de polițiștii de Investigații Criminale din Huedin, individul era căutat în mai multe județe din N-V țării pentru fapte de furt precum cele de la Huedin. Surse din cadrul IPJ Sălaj confirmă pentru INFO Huedin că se efectuează verificări în dosare penale cu același mod de operare.

În cazul celor două furturi de la Huedin, prejudiciul a fost recuperat în totalitate, electrocasnice, scule, alte bunuri și bani în valoare totală de aproximativ 10.000 de lei.

„La data de 20 aprilie a.c. polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției orașului Huedin au reținut pentru 24 de ore, un bărbat de 48 de ani, din județul Bihor, bănuit de comiterea a două infracțiuni de furt calificat.

În baza probatoriului administrat, polițiștii au stabilit faptul că în noaptea de 17 aprilie, în jurul orei 02.00, respectiv în noaptea de 18 aprilie a.c., în jurul orei 04.00, bărbatul ar fi pătruns într-o locuință din orașul Huedin, de unde a sustras mai multe obiecte de panoplie, dar și două ceasuri de lux, cauzând un prejudiciu estimat la aproximativ 10.000 de lei.

La data de 20 aprilie a.c., activitățile demarate de polițiștii Compartimentului de Investigații Criminale Huedin au condus la depistarea acestuia, în municipiul Oradea, iar în baza ordonanței a fost dispusă reținerea lui pentru 24 de ore.

Totodată, s-a reușit recuperarea în totalitate a prejudiciului.

Documentarea activității infracționale a bărbatului a fost sprijinită de polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj.

Cel în cauză a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Huedin, cu propunere de luare a măsurii preventive a arestului, fiind dispusă arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat”, se arată într-o informare scrisă a Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.