Ultimate magazine theme for WordPress.

DOCUMENT! TUPEU incredibil din partea fostului primar de Călățele, pușcăriașul PETRU TOADERE. E disperat să fie „albit” și să NU dea înapoi banii furați din bugetul comunei

0 750

După ce Judecătoria Huedin i-a respins cererea de reabilitare, fostul primar de Călățele, actual consilier local în Călățele, dă dovadă de un tupeu maxim. Acesta s-a adresat Judecătoriei Zalău cu exact aceeași cerere. Își vrea șterse din cazier faptele de natură penală. Fapte asimilate infracțiunilor de corupție, pentru care Petru Toadere a stat la închisoare. Judecătoria Huedin i-a respins cererea lui Toadere, în luna mai 2021. Judecătorul a constatat că mai puțin de 2% din banii furați, din bugetul comunei, au fost înapoiați. O a doua cerere de reabilitare putea fi făcută abia în mai 2022.

PUȘCĂRIAȘUL TOADERE ȘI JOACA CU JUSTIȚIA

Văzând că judecătorii de la Huedin nu i-au admis cererea și că va rămâne cu cazierul „pătat”, până la înapoierea banilor furați din bugetul comunei, inculpatul s-a adresat unei instanțe de același rang. Dar nu în Cluj-Napoca, ci în Zalău.

Petru Toadere, prin acțiunea sa, își încearcă norocul în județul Sălaj. Speră, astfel, să obțină o Hotărâre favorabilă lui. Credea, poate, că judecătorii de la Sălaj sunt mai puțin pregătiți ori poate mai indulgenți și nu vor condiționa curățarea cazierului de acoperirea prejudiciului creat comunei Călățele.

În luna mai, Judecătoria Huedin a respins cererea. În luna iunie, Toadere s-a adresat Judecătoriei Zalău. Asta deși legea spune că doar după 1 an poate fi depusă o altă cerere.

INFO HUEDIN L-A DAT DE GOL, JUDECĂTORII DIN SĂLAJ AU AFLAT DE PLANURILE LUI TOADERE

Pentru că ne ținem scai de subiecte, am aflat de planurile lui Petru Toadere. Era prea mare coincidența ca două persoane cu același nume să ceară în instanță exact același lucru: reabilitarea judecătorească.

Am redactat în grabă o cerere către Judecătoria Zalău și am întrebat ce era de întrebat.

CE RĂSPUNDE JUDECĂTORIA ZALĂU

Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Zalău, judecătorul Veronica Isacu, a răspuns solicitării INFO Huedin într-un timp extrem de scurt și apreciem asta.

Răspunsul Judecătoriei Zalău nu este unul surprinzător, dar confirmă tupeul maxim al inculpatului Toadere. Dacă nu a reușit la Huedin să îi fie curățat cazierul, fără să dea banii înapoi comunei Călățele, s-a dus în județul vecin.

URMĂRIM HOTĂRÂREA JUDECĂTORIEI ZALĂU

În data de 15 septembrie ar urma să fie primul termen în procesul în care Petru Toadere cere instanței sălăjene exact ce a cerut la Huedin.

Urmărim cu atenție acest proces și vom publica Hotărârea.

Citește și … EXCLUSIV – De ce NU au vrut judecătorii de la Huedin să-l „albească” pe Petru Toadere, fostul primar pușcăriaș de la Călățele. Avem MOTIVAREA!

Pentru mai multe știri despre Petru Toadere, click AICI.

După cum stabilesc instanțele de judecată, este cert şi necontestat că inculpatul Toadere Petru, în calitate de primar al comunei Călăţele la acea vreme, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, cu ştiinţă a aprobat plata a patru staţii de epurare care nu au fost efectiv achiziţionate, cauzând un prejudiciu de 262.181 lei în patrimoniul primăriei şi că în aceeaşi calitate a semnat un contract de luare în custodie pentru aceleaşi staţii de epurare (care nu existau în realitate în patrimoniul custodelui sau primăriei) pentru a facilita plata acestora şi pentru a ascunde comiterea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Petru Toadere a mai fost condamnat în trecut și pentru luare de mită. În 2009, acesta a luat șpagă 5.000 de euro, de la firma care avea cariera în Călățele. În acești bani, edilul trebuia să rezolve avizele de la diverse instituții.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.