Ultimate magazine theme for WordPress.

Data la care intră pensiile în octombrie 2023. Peste patru milioane de români vor primi bani în plus

0 530

Potrivit șefului Casei de Pensii, chiar începând de astăzi, 2 octombrie, românii trebuie să se aștepte să își primească pensiile. 

”Chiar de luni, normal, începem să achităm pensiile aferente lunii octombrie, numai că noutatea este că, pe lângă pensia aferentă acestei luni, se va acorda și cea de-a doua tranșă a ajutorului financiar prevăzut de Ordonanța 168/2022 și vreau să reamintesc care sunt condițiile de acordare a acestui ajutor financiar. 

Este vorba despre pensionarii din sistemul public de pensii cu domiciliul în România, ale căror venituri sunt mai mici sau egale cu 3.000 de lei Acest ajutor este dat pe tranșe de venituri”, a explicat Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii. 

Patru milioane de pensionari vor primi bani în plus

”Pensionarii cu venituri de până în 1.500 de lei vor primi 1.000 de lei, între 1.501 și 2.000 de lei vor primi 800 de lei, iar între 2.001 și 3.000 de lei vor primi 600 de lei. Aceste sume sunt prevăzute a se da în două tranșe egale. 

Prima tranșă, amintesc, a fost dată în luna ianuarie, urmând ca a doua transă să fie acordată începând chiar de luni, când începe achitarea pensiilor. 

De acest ajutor financiar vor beneficia peste 4 milioane de pensionari. Pe talonul de pensie sunt evidențiate distinct aceste ajutoare financiare, separat, față de pensie”, a mai spus Daniel Baciu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.