Ultimate magazine theme for WordPress.

UPDATE – Cosmin Puriș ajunge din nou în fața judecătorilor. Procurorii cer arestarea lui înainte ca decizia de condamnare să rămână definitivă

0 1.434

Cosmin Puriș ajunge marți, din nou, în fața judecătorilor de la Arad. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad îl vor în arest, înainte ca decizia Tribunalului Arad, aceea de condamnare la 6 ani și 6 luni de închisoare, să rămână definitivă.

PSD NEGRENI

Procurorii au sesizat instanța, după ce Cosmin Puriș nu s-a prezentat la Poliția Huedin pentru a semna graficul de prezență, una dintre obligațiile impuse de măsura controlului judiciar. Bărbatul trebuie să justifice în fața judecătorilor de ce a lipsit de la această procedură.

PSD POIENI

Cosmin Puriș, din Sâncraiu, Cluj, a fost condamnat săptămâna trecută, în 31 august, la 6 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru trafic de migranți și conducere fără permis. Alături de el, tot pentru trafic de migranți, a fost condamnat și recidivistul Dumitru Cornel Bodea, din Huedin, la 9 ani de închisoare cu executare. Cei doi indivizi au încercat, în septembrie 2022, să scoată din țară 10 migranți. Pentru fiecare migrant Puriș urma să primească 1.000 de euro, conform procurorilor. Sentința nu este definitivă, ea putând fi atacată.

PSD MĂRGĂU

Ședința de judecată, privind revocarea controlului judiciar, urmează să înceapă marți la ora 12:00. Judecătorii îl pot lăsa pe Puriș în control judiciar, în continuare, ori îl pot plasa în arest la domiciliu sau într-un centru de reținere și arestare preventivă.

Această știre urmează să fie actualizată după decizia Tribunalului Arad.

UPDATE – 1 – 06.09.2023

Judecătorii Tribunalului Arad au hotărât ca Puriș să meargă în arest preventiv. Bărbatul poate ataca soluția. Dacă magistrații Curții de Apel Timișoara mențin decizia tribunalului, Cosmin Puriș merge după gratii înainte ca hotărârea de condamnare să rămână definitivă.

„În temeiul art.399 al.10 Cod Proc.Penală rap. la art.215 al.7 Cod Proc.Penală înlocuieşte măsura preventivă a controlului judiciar luată prin Încheierea nr.205 din data de 16.05.2023 pronunţată în dosarul nr. 3060/108/2022/a7 al Tribunalului Arad faţă de inculpatul Puriş Cosmin Ciprian, cu măsura arestării preventive pe o durată de 30 zile, de la data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă, inclusiv. În baza art. 230 Cod procedură penală dispune emiterea mandatului de arestare preventivă a inculpatului la data rămânerii definitive a prezentei încheieri. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată prin punerea la dispoziţia participanţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 05.09.2023″, se arată în minuta Tribunalului Arad.

Citește știrea despre condamnarea Puriș – Bodea dând click AICI.

Pentru mai multe știri despre Cosmin Puriș, cercetat ori judecat în zeci de dosare penale, click AICI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.