Ultimate magazine theme for WordPress.

Concurs național de lectură și permise gratuite de intrare la bibliotecă

0 131

Astăzi, 26 aprilie, începând cu ora 13.00, la sediul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” Cluj, situat pe Calea Dorobanților, numărul 104, se va da startul celei de-a V-a ediții a Concursului național de lectură „Bătălia cărților”.

AVOCAT

Evenimentul se înscrie în cadrul celei de-a XIV-a ediții a manifestării „Săptămâna Naţională a Bibliotecilor” organizate în această săptămână de Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” în colaborare cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Filiala Cluj. Programul complet al manifestării, care cuprinde activități dedicate lecturii, cărţii și profesiei de bibliotecar, se derulează atât la Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj, cât şi în biblioteci municipale şi comunale din judeţ.

ALESIA

Astfel, la sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” publicul poate viziona o expoziție de fotografii cu biblioteci din întreaga lume, intitulată sugestiv „Biblioteci inedite”.

Totodată, pentru bibliotecarii clujeni se desfășoară, până în data de 26 aprilie inclusiv, o sesiune de instruire a facilitatorilor pentru activități de literaţie în familie în cadrul proiectului european Family Literacy Works!

De asemenea, cu prilejul acestui eveniment, bibliotecile publice din județul Cluj oferă, până la sfârșitul săptămânii, permise gratuite de intrare la bibliotecă, desfășoară activităţi culturale, educative și de loisir în cadrul programelor şi proiectelor derulate în biblioteci și implementează acțiunea „O carte pentru fiecare” care vizează distribuirea gratuită a unor cărţi primite ca donaţii, din partea unor edituri şi persoane fizice, tuturor vizitatorilor bibliotecii.

Reamintim, în acest context faptul că, în anul 1995, la Conferința generală de la Paris, UNESCO a decis ca în data de 23 aprilie să fie sărbătorită Ziua Mondială a Cărții și Dreptului de Autor deoarece, conform calendarului gregorian, în această zi se sărbătorește naşterea şi moartea lui William Shakespeare (23 aprilie 1564 – 23 aprilie 1616). În România, din 2005, în 23 aprilie se sărbătorește nu doar ziua cărții, ci și Ziua Națională a Bibliotecarului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.