Ultimate magazine theme for WordPress.

Comuna Săcuieu, declarată STAȚIUNE TURISTICĂ DE INTERES LOCAL. Primarul Gheorghe Cuc: Nu a fost exagerat de greu

0 428

Guvernul României a adoptat miercuri, 28 decembrie, Hotărârea pentru aprobarea atestării unor localități sau părți din localități ca stațiuni turistice de interes. Comuna Săcuieu, alături de alte comune din țară și județul Cluj, a fost atestată drept stațiune turistică de interes local. Avantajele acestui titlu sunt multe, printre care dezvoltarea infrastructurii ocupă locul cel mai important. Primarul din Săcuieu – Gheorghe Cuc spune că procesul de obținere a atestării nu a fost exagerat de greu.

PSD NEGRENI

„În toamna lui 2021 am înregistrat documentația la Ministerul Turismului. Era nevoie de un Aviz de la Agenția de Mediu, prin care ei ne specificau faptul că nu suntem într-o zonă cu factori poluanți deosebiți, Hotărârea de Consiliu Local și Avizul de legalitate al Prefecturii Cluj. Am mai depus un studiu care atesta prezența factorilor naturali. Undeva prin 2 februarie 2022, am primit o clarificare de la minister, prin care ne cereau unele chestiuni legate de PUG. Ne-au mai cerut un studiu atestat pentru factorii naturali și am depus un studiu privind calitatea aerului”, a declarat primarul Gheorghe Cuc pentru INFO Huedin.

PSD POIENI

„Pentru punctaj au contat obiectivele turistice din zonă. Am mai transmis faptul că avem unități de cazare clasificate. Era nevoie de minim 100 de locuri de cazare clasificate, dar noi avem mai multe. Am mai arătat că avem bază de salvare montană, amenajări de relaxare în aer liber, indicatoare, asistență medicală, cabinet medical, farmacie, trasee turistice omologate”, a spus primarul din Săcuieu.

PSD MĂRGĂU

„De la mic la mare vom avea un motiv ca să alocăm niște sume pentru promovare turistică. Vom beneficia de punctaje suplimentare la alocarea fondurilor europene, atât noi cât și privații de pe raza UAT Săcuieu. Vom putea să accesăm mai multe linii de finanțare. La depunerea de proiecte, inclusiv guvernamentale, localitățile stațiune turistică sunt avantajate. Eu sper să avem un avantaj în identificarea unei finanțări și demararea implementării proiectului de dezvoltare a Domeniului Schiabil Vlădeasa”, a mai spus edilul.

Încă o veste bună, la final de an! România are 35 noi stațiuni turistice de interes local. Începând de acum, acestea se vor putea bucura de noi oportunități de dezvoltare, printre care menționez atragerea de investitori și finanțări, în scopul maximizării potențialului zonelor și, foarte important, o creștere a numărului de vizitatori. Mai mult decât atât, destinațiile cărora le-a fost acordat noul statut vor putea fi parte din reforma Organizațiilor de Management al Destinațiilor, având de acum posibilitatea, conform criteriilor mininale, să înființeze și să operaționalizeze o astfel de entitate la nivel local. Felicitări tuturor!”, a declarat ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

În urma solicitărilor și documentației depuse de autorităţile administraţiei publice locale, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a procedat la verificarea ȋndeplinirii criteriilor legale, efectuând inclusiv vizite în teritoriu, primind statut de stațiuni turistice de interes local următoarele localități:

comuna Săcuieu, județul Cluj;
comuna Barcani, județul Covasna;
orașul Bicaz, județul Neamț;
zona turistică a comunei Bratca, județul Bihor;
zona turistică Budureasa-Padiș a comunei Budureasa, județul Bihor;
zona turistică a municipiului Caracal, județul Olt;
comuna Ciocănești, județul Suceava;
comuna Ciumani, județul Harghita;
zona turistică a orașului Comănești, județul Bacău;
comuna Coșna, județul Suceava;
zona turistică Cugir-Șureanu a orașului Cugir, județul Alba;
orașul Dărmănești, județul Bacău;
comuna Deda, județul Mureș;
zona turistică a municipiului Făgăraș, județul Brașov;
zona turistică a municipiului Fălticeni, județul Suceava;
orașul Ineu, județul Arad;
zona turistică a comunei Lupeni, județul Harghita;
comuna Mănăstirea Humorului, județul Suceava
comuna Ozun, județul Covasna;
zona turistică a comunei Pietroasa, județul Bihor;
comuna Runcu, județul Gorj;
comuna Sălașu de Sus, județul Hunedoara;
orașul Săliștea de Sus, județul Maramureș;
zona turistică a orașului Siret, județul Suceava;
comuna Sugag, județul Alba;
zona turistică a comunei Șuncuiuș, județul Bihor;
zona turistică a municipiului Târgu Secuiesc, județul Covasna;
zona turistică a comunei Vânători-Neamț, județul Neamț;
comuna Vaideeni, județul Vâlcea;
zona turistică a municipiului Vulcan, județul Hunedoara;
comuna Vidra, județul Alba.
comuna Beliș, județul Cluj;
comuna Măguri – Răcătău, județul Cluj;
comuna Mărgău, județul Cluj;
zona turistică Valea Drăganului a comunei Poieni, județul Cluj;

Pe termen mediu şi lung, atestarea acestor localități ca stațiuni de interes local vor crea un impact pozitiv prin creşterea circulaţiei turistice şi totodată a cifrei de afaceri a investitorilor din turism. Avȃnd ȋn vedere efectul multiplicator al turismului ȋn sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcțiile, agricultura, artizanatul și comerțul cu amănuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului ȋn localităţile atestate ca staţiuni turistice vor genera un impact benefic pentru dezvoltarea economică și creşterea calităţii vieţii pentru rezidenţii acestor zone.

Până la acest moment, în România sunt atestate 54 de stațiuni turistice de interes național și 147 de interes local.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.