Ultimate magazine theme for WordPress.

Audieri maraton la Poliția Huedin. Toți consilierii locali din Beliș trebuie să dea cu subsemnatul

0 222

Audieri maraton au loc astăzi la Poliția Huedin. Cei opt consilieri locali din Beliș dau cu subsemnatul în fața oamenilor legii, veniți de la Cluj-Napoca. Consilierii locali au calitatea de martori într-un dosar penal care îl vizează pe primarul Viorel Matiș și pe contabila acestuia Monica Mariș. Cei doi, primarul și contabila, sunt acuzați de abuz în serviciu în formă continuată. Viorel Matiș, primar PSD, mai este cercetat penal și în alte dosare.

AVOCAT

Încă de la oră 09:00 au început audierile la Poliția Huedin. Unul câte unul, consilierii locali din Beliș dau declarații, în calitate de martori, în dosarul penal în care primarul PSD Viorel Matiș este cercetat alături de contabila sa. Cei doi au primit deja calitatea de suspecți, fiind acuzați de abuz în serviciu în formă continuată.

Potrivit datelor din dosar, primarul Matiș a dispus angajarea unei case de avocatură pentru procesele pe care Primăria Beliș le are cu diverse persoane, începând din 2016 până în prezent. Pentru trei procese civile, casa de avocatură ar fi primit onorarii cumulate în valoare aproximativă de 800 de milioane de lei vechi.

Primarul Viorel Matiș este acuzat că nu a supus votului din Consiliul Local Beliș o propunere pentru acordarea contractelor de asistență juridică, așa cum cere legea, și ar fi decis chiar el la cine merg banii. Contabila Monica Mariș ar fi făcut astfel plăți ilegale către casa de avocatură. Potrivit legii, Primăria Beliș nu putea externaliza serviciile de consultanță și reprezentare juridică fără votul consiliului local și asta pentru că instituția are angajat un jurist.

„Referitor la cererea dvs. de comunicare de date, în temeiul art. 6 din Legea nr. 544/2001 şi a Ghidului privind relaţia dintre sistemul judiciar din România şi mass-media, aprobat prin Hotărârea Plenului C.S.M. nr. 482/2012, cu modificările ulterioare, înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj sub numărul de mai sus, în data de 30 august 2018, vă comunicăm:

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, în cauza ce formează obiectul dosarului nr. 114/P/2018, se efectuează urmărirea penală faţă de suspecţii Matiş Viorel şi Mariș Monica, pentru infracţiunea de abuz în serviciu, prev. de art. şi ped. de art. 297 alin. 1 C.pen.

În acest moment procesual, conform procurorului care asigură supravegherea urmăririi penale, nu pot fi comunicate alte date întrucât ar dăuna bunei desfăşurări a urmăririi penale în cauză”, precizează pentru INFO Huedin, procurorul Nicolae Moldovan, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.