Ultimate magazine theme for WordPress.

A început judecata fostului primar din Mărgău. Dosarul a trecut cu brio de camera preliminară

1 1.716

Petru Ungur, fostul primar din Mărgău, din partea PSD, a fost trimis în judecată în Săptămâna Mare. Mai exact, pe 18 aprilie, Judecătoria Huedin s-a pronunțat pe legalitatea administrării probelor în faza de urmărire penală. Petru Ungur, actualmente pădurar la Ocolul Silvic Huedin, a fost prins beat la volan în martie 2021.

Judecătorul de cameră preliminară a constatat legalitatea sesizării instanței: „… precum şi legalitatea sesizării instanţei prin rechizitoriul emis în dosarul nr. 190/P/2021 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, privind pe inculpatul U. P, trimis în judecată pentru săvârşirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, se arată în Încheierea Judecătoriei Huedin. În plus, judecătorul de cameră preliminară a respins, ca neîntemeiate, cererile şi excepţiile formulate de către inculpatul Ungur.

În martie 2021, fostul edil fusese oprit în trafic de către polițiștii de la Huedin. Pentru că emana halenă alcoolică, fostului primar i s-a cerut să se supună testării cu aparatul etilotest.

„La data de 11 martie 2021, în jurul orei 19.30, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Huedin au depistat un conducător auto de 52 de ani, din comuna Mărgău, în timp ce se deplasa pe DJ 108C, în localitatea Mărgău, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Testarea cu aparatul etilotest, a relevat o concentrație de 0.52 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei”, a precizat în martie 2021 – Beatrice Milonean, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

De regulă, valoarea alcoolemiei din aerul expirat este dublă sau mai mare de atât în sânge.

Petru Ungur este cunoscut printre locuitorii comunei și pentru că ar fi desființat Ocolul Silvic Mărgău, doar pentru că nu ar fi reușit să-și instaleze fiul într-o anumită funcție.

Datorită blocajului creat, ca urmare a faptului că primarul ar fi reziliat contractul cu ocolul silvic, au urmat mai multe procese de durată. Pe cale de consecință, materialul lemnos provenit din doborâtura de vânt, din anul 2017, nu ar mai fi fost pus în valoare. Astfel, localnicii nu au mai putut cumpăra masa lemnoasă, iar aceasta s-ar fi degradat și ar fi putrezit în pădure. Vorbim despre aproximativ 15.000 metri cubi de material lemnos. Pentru acest gest, cel mai probabil oamenii l-au taxat pe Petru Ungur la ultimele alegeri.

Petru Ungur lucrează în prezent, ca pădurar, la Ocolul Silvic Huedin. El a formulat contestație împotriva Încheierii Judecătoriei Huedin

Citește și … EXCLUSIV – Fost primar într-o comună din zona Huedin, beat la volan. S-a deschis dosar penal pe numele său

1 Comentariu
  1. […] Citește și … A început judecata fostului primar din Mărgău. Dosarul a trecut cu brio de camera preliminară […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.