Ultimate magazine theme for WordPress.

Ziua Mondială a Mediului 2022 marcată în Parcul Natural Apuseni prin finalizarea acțiunii de igienizare a Lacului Beliș – Fântânele

0 166

După cum au promis în 2021, reprezentanții Administrației Parcului Natural Apuseni și Clubul Alpin Român – Filiala Cluj au revenit în 3-5 iunie 2022, de Ziua Mondială a Mediului, pentru a termina ce au început atunci­­­­­­. În contextul acestui proiect complex de igienizare a Lacului Beliș – Fântânele s-au strâns peste 7500 de saci de deșeuri, anul acesta fiind colectați aproximativ 3700 de saci de către cei 180 de voluntari. Rezultatele dovedesc faptul că voluntarii nu au făcut o deplasare întâmplătoare la Beliș, au știut cum să combine cele trei elemente principale ale unui proiect născut prin parteneriat: mediu, conștientizare, sport.

Voluntarii au fost împărțiți în echipe, în funcție de preferințe. Unii au ales să acționeze concret pe colectarea de deșeuri timp de două zile, în ture efective de lucru de câte 8 ore, pe uscat sau pe apă, pe jos sau din caiace/canoe, iar alții au ales să se implice în conștientizarea comunităților locale prin abordarea lor directă.

Zilele de sâmbătă și duminică au fost dedicate acțiunilor de igienizare și au început cu deschiderea oficială, urmând ca voluntarii să se lanseze pe apă în condiții meteo total nefavorabile. Cu toate acestea, ploaia torențială, dar caldă de vară, nu i-a speriat pe voluntari. S-a continuat așadar cu acțiunea de adunat deșeuri și de conștientizare a comunităților locale, urmată de o cină gustoasă și o seară de folk bine meritată și relaxantă cu Adriana Andreica și trupa Boemis, formată din Claudiu Aftimescu, Ovidiu Brădățan și Cristina Pătrașcu.

Este destul de evident impactul negativ pe care îl provoacă deșeurile atât asupra mediului, cât și asupra sănătății noastre, a oamenilor, și Administrația Parcului Natural Apuseni, ca unitate din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva,  vă reamintește că abandonarea acestora pe suprafața ariilor naturale protejate constituie contravenție și se sancționează conform prevederilor legale!

Organizatorii le mulțumesc celor implicați, atât voluntarilor, cât și co-organizatorilor și partenerilor fără ajutorul cărora acțiunea nu ar fi avut același efect sau rezultate: Brinel, NetMatch, UMT Software, Vector Direct Properties, Hailabeliș, Construcții Comerț S&Z, Rolicom, Oncos, Evalueserve, MusicHub, LogicGreen, Rent-a-tent, AlpinExpe, Maramontsport, Consiliul Judetean Cluj, Salvamont-Salvaspeo Cluj, Prefectura Cluj, ISU, Primăria Beliș și Mărișel, Apele Române, Hidroelectrica.

Nu uitați că această echipă continuă cu acțiunile comune de igienizare. Urmăriți pagina de Facebook a Parcului Natural Apuseni, respectiv a Clubului Alpin Român – Filiala Cluj pentru a face parte din aceste acțiuni și rezervați-vă weekend-ul 2-3 iulie 2022 pentru o nouă implicare, de data aceasta în zone accidentate din Padiș!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.