Ultimate magazine theme for WordPress.

Weekend cu polițiști pe toate drumurile din județul Cluj. Nereguli multe constatate în zona Huedin

0 585

Polițiștii rutieri și de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au acționat în întregul județ, în weekendul ce tocmai a trecut, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, prin combaterea conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice și impunerea respectării limitei legale de viteză.

Astfel, în perioada 31 iulie-1 august, acțiunea coordonată de Serviciul Rutier a condus la constatarea a numeroase abaterile de la prevederile normelor rutiere, polițiștii aplicând în total 493 de sancțiuni contravenționale, 452 dintre acestea în conformitate cu OUG 195/2005 R.

Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 49 de permise de conducere, dintre care 33 pentru viteză, iar 3 pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, neregulile constate la starea tehnică a autovehiculelor a condus la retragerea unui număr de 15 certificate de înmatriculare.

SITUAȚIA ÎN ZONA HUEDIN

  • 70 sancțiuni, dintre care 59 pe linie rutieră,
  • 10 dintre sancțiuni pentru viteză,
  • 2 certificate retrase pentru starea tehnică.

Acțiunile pentru siguranța rutieră continuă și în următoarea perioadă.

INFRACȚIUNI RUTIERE CONSTATATE

La data de 2 august, în jurul orei 17.10, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Turda au depistat un bărbat de 42 de ani, din Turda, care se deplasa cu un autoturism pe strada Fabricii, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Concentrația indicată de aparatul etilotest în urma testării acestuia a fost de 0,92 mg/l alcool pur în aerul concentrat.

În cursul aceleiași zile, în jurul orei 23.40, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Baciu au oprit pentru efectuarea unui control un autoturism condus pe DC 142B, în comuna Baciu, de un bărbat în vârstă de 48 de ani.

Fiind testat cu aparatul etilotest, acestuia i-a rezultat o concentrație de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cazul ambelor infracțiuni constatate în flagrant sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

IMPLICAT ÎNTR-UN EVENIMENT RUTIER – DEPISTAT DE POLIȚIȘTII SECȚIEI RURALE GHERLA

La data de 2 august, în jurul orei 11.40, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Gherla au fost sesizați de producerea unui eveniment rutier în localitatea Răscruci, în urma căruia au rezultat pagube materiale, autoturismul în cauză fiind abandonat ulterior.

În cursul aceleiași zile, verificările derulate de polițiști au condus la identificarea și depistarea unui tânăr în vârstă de 22 de ani, bănuit de conducerea autoturismului implicat în evenimentul rutier.

În cauză sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, cel în cauză având dreptul de a conduce suspendat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.