Ultimate magazine theme for WordPress.

Vreme neașteptată în țara noastră! Întorsătura pe care o iau temperaturile în perioada următoare

0 298

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat la ce să ne așteptăm din punct de vedere al vremii în perioada următoare. 

”Vorbim de o vreme de vară în prima lună din această toamnă, pentru că, la acest sfârșit de săptămână, mai precis mâine și duminică, este posibil să consemnăm valori în extremitatea de sud a țării, caniculare. Adică 35 de grade Celsius, ceea ce înseamnă valori mai mari de 10 grade pentru această perioadă. 

Până la sfârșitul lunii, temperaturile vor caracteriza o vreme deosebit de caldă. Posibilitatea ca luna septembrie din acest an să fie în top 3 ale celor mai călduroase luni de septembrie, rămâne în continuare ridicată, pentru că în 1994, septembrie a înregistrat o abatere termică pozitivă de 4,2 grade, iar în acest an, până în acest moment, înregistrăm o abatere termică de 3,6 grade Celsius.

Luând în considerare și ceea ce urmează până la sfârșitul lunii, cu valori de temperaturi cu mult peste ceea ce ar fi normal, așa cum menționăm, există o probabilitate foarte mare ca luna septembrie a acestui an să fie una dintre cele mai călduroase. 

În această dimineață, la 51 de stații meteorologice am înregistrat cele mai ridicate temperaturi minime pentru o zi de 22 de septembrie, de când se fac măsurători meteorologice în țara noastră, și este posibil ca în următoarele trei zile, la nivelul maximelor, în anumite zone, mai ales acolo unde vom consemna temperaturi de 34…35 de grade, să se constituie ca recorduri zilnice ale temperaturilor maxime. 

Într-adevăr, actualizarea estimărilor pentru următoarele patru săptămâni indică o probabilitate mare, mai ales pentru săptămâna 25 septembrie – 2 octombrie, să înregistrăm în medie temperaturi foarte ridicate, cu abateri pozitive mai mari de 4 grade, în aproape toată țara, și chiar în săptămâna 2 – 9 octombrie, sau 9 – 16 octombrie, să înregistrăm în medie valori pozitive peste ceea ce ar fi normal”, a explicat Elena Mateescu, director general al Administrației Naționale de Meteorologie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.