Ultimate magazine theme for WordPress.

Vouchere educaţie 2023. Ministrul Boloş anunţă încă o amânare a plăţilor

0 238

Anunţate pentru luna ianuarie – februarie, voucherele pentru educaţie suferă o nouă amânare. Ministrul Marcel Boloş anunţă încă o amânare pentru voucherele educaționale pe care ar fi trebuit să le primească luna aceasta 55.000 de copii aflaţi în situații vulnerabile.

AVOCAT

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), Marcel Boloș, a anunţat că 55.000 de elevi o să primească tichetele educaționale de 500 de lei abia în perioada martie-aprilie. 

ALESIA

„Din păcate, durează un pic până când vom putea să le virăm banii. (…) Eu încerc și ne străduim ca să le putem asigura (tichetele educaționale – n.red) undeva în martie-aprilie.”, a declarat Boloş pentru edupedu.ro. 

Ministrul a anunţat şi că se intenţionează crearea unui nou mecanism de acordare a banilor pentru elevi, care să fie mai simplu şi mai eficient. 

„Urmează să primească cardurile. Dacă, spre exemplu, ajungem într-o situație dramatică, ei vor primi și retroactiv banii. E păcat că nu am putut să le dăm când au avut nevoie.”, a mai precizat Boloş.

În anul școlar 2022-2023 sunt 405.000 de beneficiari, conform Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. Pentru 160.000 au fost virații banii în perioada septembrie-noiembrie. 190.000 au primit cei 500 de lei în decembrie, iar restul de 55.000 urmează să îi primească în martie-aprilie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.