Ultimate magazine theme for WordPress.

Vireagoș vrea libertate deplină, în loc să aprecieze măsura procurorului. A făcut plângere la Judecătoria Huedin

0 712
Articol semnat de: Alin SUCIU

Valentin Vireagoș, tânărul de 27 de ani, din Huedin, condamnat anul trecut pentru trafic de droguri și trimis în prezent în judecată pentru conducere sub influența drogurilor, a fost prins în 12 ianuarie fără permis de conducere. Procurorul de caz a fost amabil și l-a plasat pe tânăr în control judiciar, dar Vireagoș vrea să aibă libertate deplină.

În 17 octombrie 2021, Vireagoș a fost prins în timp ce conducea sub influența drogurilor prin Huedin. Atunci, oamenii legii i-au suspendat dreptul de a conduce până la finalizarea cercetărilor. Institutul de Medicină Legală Cluj-Napoca a confirmat testul rapid făcut cu mult contestatul aparat DrugTest. Legiștii au găsit substanțe psihoactive în probele prelevate de la Valentin Vireagoș. Pentru această faptă, tânărul a fost trimis în judecată în 1 noiembrie 2021.

Cu dreptul de a conduce suspendat, în 12 ianuarie 2022, tânărul s-a urcat din nou la volan. Acesta a fost depistat de oamenii legii în timp ce conducea pe strada Crișului din oraș.

La data de 12 ianuarie a.c., polițiștii orașului Huedin au reținut pentru 24 de ore, un tânăr în vârstă de 27 de ani, depistat la volanul unui autoturism, deși nu deținea permis de conducere. Cel în cauză a fost depistat de polițiști în jurul orei 16.25, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe strada Crișului, din Huedin. Verificările efectuate au condus la stabilirea faptului că acesta avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, bărbatul fiind depus într-un Centru de Reținere și Arestare Preventivă , se arată în comunicatul IPJ Cluj.

După cele 24 de ore petrecute în arest, procurorul de caz l-a plasat pe Vireagoș în control judiciar. Este cea mai ușoară măsură care poate fi dispusă într-un dosar penal. Controlul judiciar înseamnă că individul este liber, dar că are unele interdicții și trebuie să facă vizite periodice la Poliția Huedin. În cel mai rău caz, tânărul putea ajunge în arest preventiv, într-un centru de reținere și arestare preventivă.

Valentin Vireagoș nu este de acord cu această măsură dispusă de procuror și a făcut plângere împotriva ei, la Judecătoria Huedin.

Judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Huedin urmează să se pronunțe, vineri, 21 ianuarie, asupra plângerii. Tânărul a făcut această plângere uzând de drepturile sale legale.

Având în vedere antecedentele penale ale tânărului, este puțin probabil ca judecătorul să-i revoce această măsura a controlului judiciar.

Pentru mai multe știri despre Valentin Vireagoș, click AICI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.