Ultimate magazine theme for WordPress.

Vine gerul Bobotezei. ANM: „Vor fi şi -17 grade Celsius”

0 258

Directoarea ANM anunță răcirea vremii de săptămâna viitoare. Minimele vor ajunge la -10, -17 grade Celsius şi se vor înregistra mai multe zile consecutive.

Vremea va deveni geroasă în următoarele zile, spune Elena Mateescu, director general al Administrației Naționale de Meteorologie.

„Ne așteptăm la o vreme în răcire de la o zi la alta. Dacă mâine maximele la nivelul întregii țări se vor situa de la -2 până la 7 grade Celsius, de marți procesul de răcire va deveni mai intens. Vorbim de temperaturi în scădere, cu minime care care în drepesiuni să se situeze la -12 -13 și -3 în restul țării, în zona litoralului. Vor fi temperaturi negative în toată țara”, spune Elena Mateescu.

E posibil ca miercuri și joi, pe parcursul nopților și dimineților să consemnăm cele mai scăzute valori ale temperaturilor minime de până în prezent din luna ianuarie, care în zonele depresionare e posibil să scadă la -15, -17 grade”, a spus șefa ANM, la Digi24.

Cel mai frig va fi în vestul, centrul și estul țării. „Vorbim de primele zile geroase cu valori care să scadă sub -15 -17 grade Celsius, cu minime negative mai mult de 3 zile consecutive pe parcursul acestei săptămâni”, a spus Mateescu.

Temperaturile vor scădea și în Capitală, unde la mijlocul săptămânii minimele sunt așteptate să coboare până la -7, -8 grade Celsius, potrivit meteorologilor.

Spre sfârșitul săptămânii, însă, vremea se va încălzi.

Prognoza meteo MARTI. Vremea va continua să se răcească devenind geroasă noaptea, local în vest, nord-vest și centru. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 4 grade, iar cele minime, în general între -13 și -3 grade. Vor fi înnorări, mai persistente în Oltenia, vestul Munteniei şi sudul Banatului unde vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, dar şi în Moldova şi în Dobrogea unde pe arii restrânse va ninge slab. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul intervalului, dar numai izolat vor mai fi posibile precipitații.

Vântul va continua să prezinte intensificări în est şi în sud-est şi pe arii mai restrânse în zona montană și în extremitatea de vest, cu viteze mai mari pe parcursul zilei în jumătatea de sud a Moldovei, în jumătatea estică a Munteniei și în Dobrogea, unde rafalele vor depăși 55…65 km/h. Izolat se va semnala ceață asociată cu depunere de chiciură.

Prognoza meteo MIERCURI. Vremea va fi rece, geroasă dimineaţa şi noaptea în special în vest, nord şi în centru. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 şi 2 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -16 şi -7 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări ziua în sud-vestul ţării unde izolat va ninge slab, iar la sfârşitul nopţii şi în regiunile nordice. Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă, iar în prima parte a intervalului şi în estul şi sud-estul teritoriului, amplificând senzaţia de frig. Pe arii restrânse, dimineaţa şi noaptea, va fi ceață asociată cu depunere de chiciură.

Prognoza meteo JOI

Vremea se va menține rece, geroasă dimineaţa îndeosebi în vestul, nordul şi centrul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 şi 5 grade, iar cele minime mai ridicate decât în noaptea precedentă se vor situa între -9 şi 1 grad. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în regiunile nordice, centrale și estice, unde mai ales noaptea, pe arii restrânse, se vor semnala precipitații mixte. Izolat vor fi condiții de polei.

Vântul va prezenta intensificări la munte, cu precădere în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h spulberând zăpada, iar pe arii restrânse și la intensitate mult mai redusă și în restul teritoriului. Dimineața și noaptea, izolat va fi ceață, asociată cu depunere de chiciură.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.