Ultimate magazine theme for WordPress.

VIDEO – Zăpadă la Mărișel și Vârful Vlădeasa. A nins viscolit și s-a așternut strat de nea

0 336

Iarna și-a făcut apariția, așa cum meteorologii au anunțat încă de sâmbătă seara. În zonele de munte ale județului Cluj a nins viscolit și s-a depus deja un strat consistent de nea. Prima ninsoare din sezonul rece 2017 – 2018 a acoperit Vârful Vlădeasa și comuna Mărișel. Imagini video, mai jos. 

PSD NEGRENI

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), începând de azi, 29 octombrie 2017, ora 10.00, până luni, 30 octombrie, ora 23.00, se vor înregistra ninsori viscolite și vânt puternic în toate zonele montane.

PSD POIENI

Totodată, ANM a emis o avertizare cod galben de vânt intens, disconfort termic, precipitații mixte în nord, nord-vest și centru, pentru același interval de timp.

PSD MĂRGĂU

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne – pompieri, poliție și jandarmerie – din zonele vizate de avertizări sunt pregătite să intervină în orice moment în sprijinul comunităților afectate.

Conducerea MAI le-a solicitat în această dimineață prefecților din județele vizate de atenționările meteo de vreme severă să activeze comitetele pentru situații de urgență, asigurând permanența la comanda județului.

Ministerul Afacerilor Interne le recomandă tuturor conducătorilor auto ca, înainte de a porni la drum, să se intereseze asupra condițiilor meteo și rutiere din zona traseului pe care vor să-l parcurgă și să respecte semnalizarea rutieră din zona respectivă sau a polițiștilor prezenți la fața locului.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi informații despre alertele meteo, cele privind traficul rutier sau riscurile de inundații, le recomandăm cetățenilor să descarce aplicația DSU – http://www.dsu.mai.gov.ro/descarca-gratuit-aplicatia-dsu/

Din cauza condițiilor meteo, DN7C – Transfăgărășan se închide de astăzi, 28 octombrie 2017, începând cu ora 15.00.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne este activat Centrul Național de Conducere Integrată, care monitorizează orice situație de urgență pentru ca intervențiile din teren să se desfășoare în condiții optime.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela DAN, este permanent informat cu privire la evoluția situației din țară.

Citește și …
Drumarii au ieșit la curățat de zăpadă. Unde au fost probleme în zona de munte

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.