Ultimate magazine theme for WordPress.

VIDEO – Surpriză pentru viitorii șoferi! Din 3 iulie se schimbă regulile la traseu

0 2.294

Pentru asigurarea și verificarea legalității examenului de obținere a permisului de conducere, începând cu data de 03.07.2017, modul de desfășurare a probei practice (traseu) se va înregistra atât video cât și audio, cu sisteme tehnice de monitorizare care se vor instala pe autovehiculele folosite la susținerea acestei probe. Nu se va înregistra proba practică pentru categoriile AM, A1, A2 și A. Astfel, pe lângă stresul examenului, viitorii șoferi vor mai avea unul în plus, acela că totul este filmat. Totodată, rezultatul examenului auto va putea fi contestat în instanță.

Sistemul tehnic de monitorizare se instalează, într-un punct fix, în autovehiculul pe care este afișată vizibil mențiunea ”EXAMEN” și se orientează paralel cu partea carosabilă, astfel încât să surprindă traficul pe direcția de deplasare a autovehiculului.

Stocarea datelor se realizează astfel încât să permită identificarea exactă a înregistrărilor după examinator, ziua și ora examinării.

Înregistrările audio și video realizate nu reprezintă informații de interes public. În cazul în care candidatul contestă rezultatul probei practice, înregistrările vor fi puse la dispoziția instanței competente.

De luni, 03.07.2017, sistemul de înregistrare audio-video va fi operațional la nivelul serviciile publice comunitare ale municipiului București și județul Ilfov, iar în zilele următoare acest mod de desfășurare a probei practice se va aplica, etapizat, la nivelul tuturor serviciilor județene.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.