Ultimate magazine theme for WordPress.

VIDEO – ȘOCANT! Copil din Casa de Tip Familial Huedin, găsit în stradă în comă alcoolică de gradul II

0 455

Un minor de la Casa de Tip Familial Phoenix a fost găsit în comă alcoolică, căzut pe stradă, lângă Casa de Cultură din Huedin. Minorul, în vârstă de 15 ani, a plecat din centrul de plasament cu bilet de voie și nimeni nu s-a alarmat când acesta nu s-a întors la timp. Angajatele de la centrul de plasament au sărit ca arse, după miezul nopții, în momentul în care au fost anunțate de medicii de la Spitalul Orășenesc Huedin și de către polițiști. Declarații, în materialul video de mai jos.

Sâmbătă dimineață, la ora 00:45, un echipaj SMURD a fost solicitat de către un trecător pentru a-i acorda îngrijiri medicale unui tânăr, prăbușit în apropierea Casei de Cultură din Huedin. Ajunși la locul indicat, medicii au constatat că tânărul se afla în comă alcoolică profundă și l-au transportat de urgență la Spitalul Orășenesc Huedin.

Ajuns în camera de gardă a Spitalului Orășenesc Huedin, în stare gravă, tânărul de 15 ani a fost supus unor îngrijiri medicale de specialitate. Medicul de gardă a constatat că adolescentul se afla în comă alcoolică de gradul II, ca urmare a consumului de alcool în exces.

În cursul dimineții de sâmbătă, 16 septembrie 2017, tânărul și-a revenit și medicii au aflat cât a băut. Minorul a povestit că a consumat două sticle de alcool, de 500 de mililitri fiecare, una de vișinată și alta de vodkă.

Marius Farkaș, directorul Casei de Tip Familial Phoenix spune că adolescentul în cauză nu a mai făcut probleme până acum și de aceea a fost lăsat să meargă în oraș. Nici la îngrijitoarele centrului nu le găsește vreo vină pentru faptul că nu s-au îngrijorat de lipsa minorului din centrul de plasament, deși era trecut bine de miezul nopții și acesta nu era în pat. Când vine vorba de alcoolemie și de starea gravă a minorului, Marius Farkaș se ferește să vorbească deschis despre diagnostic și spune că a fost găsit “adormit”, cu toate că medicii spun clar că era în comă de gradul II. Peste două zile minorul împlinește 16 ani, iar Farkaș crede că acesta s-a îmbătat pentru a sărbători în avans evenimentul.

Pe lângă Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj și polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Cluj efectuează cercetări.

Casa de Tip Familial Phoenix a fost de mai multe ori în mijlocul unor scandaluri mediatice. Exemple, mai jos:

La începutul anului 2017, două minore din centrul de plasament din Huedin au fost sechestrate și bătute de doi bărbați. Tinerele de 17 ani, spun anchetatorii, ar fi fugit din centrul aflat în Huedin, județul Cluj, și au ajuns în localitatea Almașu, din Sălaj, unde voiau să se întâlnească o rudă. În halta din localitatea sălăjeană, fetele s-au întâlnit cu un bărbat, care le-a spus că ruda lor este la el acasă și le-a invitat și pe ele. Oficial, acuzații de abuz sexual nu au fost formulate, deși exista zvonul că minorele ar fi fost supuse unor perversiuni. La centrul din Huedin au mai avut loc alte evenimente nefericite în ultimii ani.

În iulie 2015, un alt caz grav se petrecea la Huedin, unul ascuns sub preș de către cei responsabili. Un copil de 16 ani, aflat în custodia centrului de plasament din Huedin, a ajuns la spital cu o mână aproape tăiată de o drujbă. Șeful orfelinatului, Marius Farkaș, în grija căruia se afla copilul, ar fi căzut „la pace” cu medicul de gardă al Spitalului Orășenesc Huedin, Ioan Martin, au mușamalizat totul și nu au anunțat Poliția, așa cum era obligatoriu la astfel de accidente.

Tot în 2015, în septembrie, un copil nesupravegheat de la centrul de plasament din Huedin a fost accidentat grav de un autoturism. Copilul a ajuns la spital în comă de gradul III, după ce a fost implicat într-un grav accident rutier. Copilul se plimba pe role, pe partea carosabilă. Băiatul s-a văzut nevoit să ocolească o mașină parcată neregulamentar și a ieșit prea mult pe șosea. În acel moment un autoturism a dat peste el și l-a accidentat grav.

Incidente în care au fost implicați minori din centrul de plasament din Huedin au mai avut loc. Cel mai grav dintre ele s-a petrecut în anul 2009, când o minoră de 14 ani, cu boli psihice, a fost violată și lăsată însărcinată de un coleg de 16 ani. Atunci, copila a fost supusă unui avort.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.