Ultimate magazine theme for WordPress.

VIDEO – Șeful Postului de Poliție Beliș i-a impresionat pe localnicii din Poiana Horea. Gestul omului legii, fără comentarii

0 238

Un exemplu de omenie vine din vârf de munte, mai exact din localitatea Poiana Horea, comuna Beliș, județul Cluj. Aici, un polițist a uimit întreaga comunitate după ce i-a confiscat unui bărbat șase bușteni pe care nu avea acte. Odată cu procesul verbal, omul legii i-a dat contravenientului 100 de lei din buzunarul propriu. Clujeanul tăiase lemnele din pădurea sa, dar pentru că nu erau marcate și a fost reclamat, șeful de post s-a văzut nevoit să i le confiște. Bărbatul voia să vândă buștenii pentru a face rost de bani, cu care să ajungă la Spitalul Huedin. Acolo este internat copilul său de nici doi anișori. Pus în fața poveștii triste, agentul a dat o mână de ajutor neașteptată.

În cursul zilei de marți, cineva a sunat la Postul de Poliție din Beliș și l-a reclamat pe Măruț Giurgiu că fură lemne. Ca la orice reclamație, șeful de post Marius Raț s-a deplasat să verifice. A descoperit o cantitate de 0,82 metri cubi de lemn fără acte. Atenție, vorbim de mai puțin de 1 metru cub, cu o valoare de cel mult 200 de lei. Lemnul era adus de Măruț Giurgiu din pădurea proprie, dar nu era marcat. Omul i-a spus polițistului că voia să vândă buștenii pentru a face rost de bani, ca mai apoi să ajungă la copilul său de 1 an și 8 luni, internat în spital pentru a doua oră în această iarnă.

Citește și …
FOTO – Ajutor neașteptat pentru Măruț Giurgiu și copiii lui

Stăpân pe sine, agentul Marius Raț a confiscat lemnele, după care a cedat în fața suferinței bărbatului. Agentul a scos din propriul buzunar 100 de lei și i-a oferit contravenientului împreună cu procesul verbal de avertisment.

Cu banii primiți de la polițist, bărbatul s-a dus astăzi la Spitalul Huedin, unde este internat băiețelul său. I-a cumpărat o motocicletă de jucărie, mâncare și alte lucruri necesare. Soția clujeanului, internată cu cel mic, spune că a aflat de la soțul ei ce s-a întâmplat.

Vestea că șeful de post a confiscat buștenii fără acte, dar în același timp l-a ajutat pe bărbat să ajungă la copilul său s-a împrăștiat în sat. Localnicii din Poiana Horea sunt mândri și totodată impresionați de gestul omului legii.

Gestul polițistului vine ca urmare a situației disperate în care localnicii din comuna Beliș au ajuns. Soarta acestor oameni nu este ușoară, în vârf de munte. Deși toamna trecută mii de arbori au fost doborâți de furtună, oamenii stau și se uită către ei. Nu au voie să exploateze din cauza unor legi neclare. Drept urmare, nu au din ce să trăiască, așa cum au făcut-o și până acum. Lemnul de foc și de lucru nu l-au mai primit de la primărie de doi ani, asta cu toate că l-au plătit. Nici o firmă de exploatare a lemnului, se pare, nu dorește relații contractuale cu Primăria Beliș condusă de un primar cercetat penal pentru furt de arbori și alte fapte.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.