Ultimate magazine theme for WordPress.

VIDEO – Se poate și mai rău ca la Huedin. Poliția Gherla, închisă cu lacătul. Cine e șef acolo? Parcă… trecuse pe la Huedin

0 152

Poliția este o instituție care lucrează 24 de ore din 24. Știind asta, un cetățean care a avut de rezolvat o problemă, chiar dacă era toiul nopții, s-a dus la sediul Poliției municipiului Gherla. Numai că aici omul a găsit poarta de la intrare ferecată cu un lacăt. Inspectoratul Județean de Poliție Cluj a demarat o cercetare internă. În prezent, șef al Poliției municipiului Gherla este Lucian Sărăcuț, fost șef al Secției 8 Poliție Rurală Huedin.

„Duminică dimineață în jurul orei 2 am avut un mic accident în autogară. Am făcut o manevră și am lovit o altă mașină și i-am spart un bec”, a povestit bărbatul, Dumitru Pășcuță, în vârstă de 32 de ani, din Gherla.

„Ne-am înțeles amiabil cu proprietarul, i-am plătit paguba și pentru că luni la prima oră urmează să plec în străinătate, m-am prezentat la poliție pentru a solicita dovada, în urma accidentului, ca să nu am probleme. Numai că la Poliția Gherla era închis. Așa ceva nu am mai întâlnit. Poarta de la intrare era legată cu un cablu cu lacăt pe el, așa că n-am putut să întru. Sonerie era la poartă, dar nu funcționa, era doar un capac din plastic, așa că n-am putut nici să sun. În interior, la parter, era lumină, erau lumini și la etaj, dar nu era țipenie de om. Am stat vreo 10 minute bune acolo, m-am agitat de unul singur, am strigat, dar nu a apărut nimeni, așa că în cele din urmă am plecat, cu problema nerezolvată. Nu cred că e deloc normal ce se întâmplă. Dacă aveam o urgență, o chestie de viață și de moarte, ce făceam? Dacă eram în față la poliție și mă urmărea cineva să mă bată, cine mă salva?”, povestește bărbatul pentru GherlaInfo.ro.

Omul nu a sunat la 112, pentru că problema lui nu era una de urgență, însă a rămas cu un gust amar după experiența avută. A scos telefonul mobil și a filmat momentul din fața Politiei Gherla cu poarta închisă, iar apoi a distribuit imaginile pe rețelele de socializare. „Nu de aceea sunt plătiți, să stea la serviciu, să își facă datoria?”.

Șefii Inspectoratului Județean de Poliție Cluj au dispus o anchetă internă pentru a afla unde era ofițerul de serviciu și de ce poarta instituției era încuiată.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.