Ultimate magazine theme for WordPress.

VIDEO – Profesor doctor Florin Stamatian, la Huedin: Vreau să văd care sunt ăia care își vor permite să plătească, să meargă la privat și care sunt spitalele care vor rezista

0 657

Academicianul doctor Florin Stamatian a criticat la Huedin, duminică, Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea articolului 230 din Legea 95/2006. Aceasta propune un mecanism gradual de implementare a contribuţiei personale suportate de asiguraţi, în condiţiile acordării serviciilor medicale în cadrul unor furnizori privaţi, furnizori privaţi aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate.

Profesor Universitar de Obstetrică-Ginecologie, Doctor în Știinţe Medicale, Medic Primar Obstetrică-Ginecologie, Director al Centrului de Cercetare Imogen, Șeful Clinicii de Obstetrică-Ginecologie I Cluj-Napoca, membru titular al Academiei de Ştiințe Medicale din România, Preşedinte și Membru fondator al Asociaţiei Române de Medicină Perinatală, Preşedinte de Onoare al Societății de Obstetrică și Ginecologie din România critică modul în care Ministerul Sănătății a ales să modifice legea, considerând că multe paturi vor fi reduse în spitalele de stat pentru a favoriza sistemul privat de sănătate.

Ministerul Sănătății este condus de Ioana Mihăilă, din partea USR PLUS, formațiune politică care se află la guvernare alături de PNL. Din Partidul Națonal Liberal face parte și Stamatian.

„Trăim vremuri tulburi. Din toate punctele de vedere. Să nu mă întrebați pe mine ce părere am despre politica de sănătate. Vreau să văd care sunt ăia care își vor permite să plătească, să meargă la privat și care sunt spitalele care vor rezista, la care se vor tăia din nou paturi pentru a face loc, dincolo, la privat. Și este un lucru care este foarte adevărat. Sunt convins că se va întâmpla. Cadrele cele mai bune din sistemul de sănătate de stat vor migra la privat pentru că acolo veniturile vor fi mult mai mari și condițiile mai bune”, spune Stamatian.

SPITALUL HUEDIN, „DE ELITĂ”

Pe cât de dezamăgit s-a declarat de modificarea legislației sănătății, pe atât de mulțumit s-a arătat Stamatian de Spitalul Huedin, pe care îl numește „de elită”. Acesta le felicită pe cele două doamne care s-au ocupat de managementul unității medicale în ultimii ani, respectiv doctor Adriana Costin și în prezent economistul Silvia Resteman.

„La Spitalul din Huedin s-au făcut niște lucruri extraordinare. S-a cumpărat aparatură de înaltă performanță, au fost, chiar dacă eu sunt puțin misogin, dacă erau mai puțini bărbați, dar când au pus femeile mâna pe spital au făcut din el o unitate care am putut spune că este de elită. Încă odată, din suflet mă bucur că sunt astăzi aici”, a precizat renumitul medic Stamatian.

Florin Stamatian s-a aflat la Huedin în calitate de membru PNL, fiind organizate duminică alegeri locale în PNL Huedin.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.