Ultimate magazine theme for WordPress.

VIDEO – Polițistul cocalar, accident cu mașina de serviciu la Mănăstireni

0 577

Accident cu mașina poliției în Mănăstireni. Alin Creț, care este în prezent ajutorul șefului Postului de Poliție Mănăstireni, a fost implicat, luni seara, într-un accident rutier. Polițistul conducea cu viteză, spun colegii săi care îl cercetează acum, a rupt un parapet și s-a răsturnat cu autospeciala. Totul s-a petrecut în localitatea Mănăstireni, în urma accidentului autospeciala de serviciu fiind avariată. De când a fost încadrat în IPJ Cluj, de un an și jumătate, Alin Creț a fost implicat în mai multe incidente. Oamenii din Mănăstireni spun că agentul conduce nebunește și că ar face demonstrații de forță în comună. În plus, mai susțin locuitorii, ar fi și obraznic.

PSD NEGRENI

Accidentul rutier s-a produs în jurul orei 22:30. Agentul Alin Creț era cu un coleg în mașină, în momentul în care a rupt parapetul și s-a răsturnat în afara părții carosabile cu mașina de serviciu.

PSD POIENI
Carmen Jucan – IPJ Cluj
PSD MĂRGĂU

„La data de 29.01.2018, în jurul orei 22:30, pe DJ 103L, s-a produs un accident rutier soldat cu avarierea unei autospeciale de poliţie. Conform primelor verificări, accidentul s-ar fi produs pe fondul neadaptării vitez​ei​ la carosabilul acoperit cu polei​, răsturnându-se în afara părţii carosabile. În urma evenimentului nu au rezultat victime. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.​ Cercetările continuă pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs accidentul”, precizează Carmen Jucan, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Cluj.

Locuitorii din Mănăstireni susțin că în seara accidentului nu a fost polei pe carosabil, ci doar apă. Din punct de vedere legal, Alin Creț poate conduce în continuare o mașină privată sau de serviciu, în urma accidentului el rămânând cu permisul de conducere în buzunar.

Totuși, polițistul nu scapă așa ușor. Creț va trebui să plătească reparația autoturismului de serviciu și este cercetat disciplinar.

Sub protecția anonimatului, un localnic din Mănăstireni care a văzut cu ce viteză conducea Creț, chiar înainte de accident, ne-a declarat: „Se credea Schumacher la volanul Loganului, nu e prima dată când conduce haotic”.

Unii polițiști din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin susțin că Alin Creț a intrat în poliție cu aere de „mare cocalar și după ce a fost încadrat s-a umflat în pene și mai tare”.

După ce a intrat în Poliție, deși nu avea aviz de rutieră sau judiciar, care să-i permită să desfășoare activități specifice muncii de poliție, Alin Creț, spun gurile rele, oprea în Poiana Horea, localitatea lui de domiciliu, mașinile și căruțele, cu toate că nu putea face asta legal.

Mai mult, aceleași surse spun că tot după ce a fost încadrat în IPJ Cluj agentul ar fi sunat la 112 să anunțe că într-o locuință din Poiana Horea, localitatea sa de domiciliu, se face trafic cu țigări. Deși Alin Creț ar fi efectuat denunțul telefonic, fiind pe patrulă în acea zi, tot el s-ar fi dus la vecinii săi să le percheziționeze casa, fără un mandat emis de un judecător și, din nou, fără avizele necesare pentru a desfășura munca de poliție. La așa zisa percheziție Alin Creț ar fi găsit 5 pachete de țigări cu timbru din altă țară. Proprietarul casei în care Creț a intrat a vrut să depună plângere pe numele polițistului, pentru violare de domiciliu, dar a renunțat într-un final, fiind convins că „așa este mai bine”.

Alin Creț este unul dintre polițiștii încadrați din sursă externă în IPJ Cluj. Până să intre în Poliție, Creț a fost ranger la Parcul Național Apuseni. Mai exact, era un fel de paznic al pădurii, însă, spun cei care îl cunosc, nu s-a făcut remarcat cu nimic în perioada în care trebuia să protejeze pădurea și biosfera.

Pentru că munca în poliție îți oferă stabilitate din punct de vedere financiar, Alin Creț a făcut un credit la o bancă, la numai câteva luni de la angajare, și și-a cumpărat un Volkswagen Touareg pe care l-a stricat, susțin colegii acestuia.

Totuși, în declarația de avere a agentului nu apare împrumutul făcut la bancă pentru achiziționarea mașinii. Și acest aspect ar putea să-i aducă probleme polițistului din partea Agenției Naționale de Integritate.

Citește și …
AUDIO – Ionuț Condor, primarul din Mănăstireni, declarații despre relația cu polițiștii din comuna păstorită de el

Citește și …
Drept la replică

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.