Ultimate magazine theme for WordPress.

VIDEO – Podul peste Crișul Repede, care leagă Valea Drăganului de Poieni, DISTRUS de muncitorii care trebuiau să-l consolideze

0 1.323

Podul peste Crișul Repede, care făcea legătura între localitățile clujene Valea Drăganului și Poieni, s-a prăbușit luni după-masă. Asta după ce muncitorii care trebuiau să-l consolideze au săpat, se pare, prea mult în jurul pilonilor de susținere. Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, s-a deplasat la fața locului și spune că dacă situația o va impune vor fi alocate fonduri pentru refacerea rapidă a podului.

Circulația pe podul de pe Drumul Județean 764 B este întreruptă total, după ce construcția s-a surpat. Primarul Gheorghe Boca, prezent la fața locului, s-a hlizit și nu părea să vadă o problemă în prăbușirea podului. Câtorva turiști, el le-a explicat varianta ocolitoare pe care nu au înțeles-o oamenii.

Podul se află pe traseul cuprins în proiectul de modernizare a Drumului Apusenilor, derulat de Consiliul Județean Cluj. Firma aleasă de Consiliul Județean Cluj, condus de Alin Tișe, este Antrepriza de Reparații și Lucrări Cluj, cunoscută și sub prescurtarea de ARL Cluj.

DJ 764B face legătura între (DN1 – Valea Drăganului – Lunca Vișagului – Baraj de acumulare Drăgan – DJ 108K) de la km. 0+000 la km. 22+164,5 și DJ 108K (limită cu județul Bihor – Baraj de acumulare Drăgan) de la km. 26+455 la km. la 29+495.

Lucrările sunt executate de Antrepriza de Reparații și Lucrări Cluj, valoarea acestora fiind de 159 de milioane de lei, cu TVA inclus. Termenul maxim de execuție este de 24 de luni.

Citește și … VIDEO – Podul distrus la Valea Drăganului de către muncitori a fost înlocuit cu unul provizoriu

Citește și … FOTO/VIDEO – Podul provizoriu de la Valea Drăganului, distrus de o „viitură” potrivit autorităților. Oamenii vorbesc de proastă execuție și de tonaj greu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.