Ultimate magazine theme for WordPress.

VIDEO – Podul distrus la Valea Drăganului de către muncitori a fost înlocuit cu unul provizoriu

0 2.440

Podul peste Crișul Repede, situat la intrare în localitatea Valea Drăganului, distrus de către muncitorii care trebuiau să-l consolideze, a fost înlocuit cu unul provizoriu. Nu se știe cât vor dura reparațiile vechiului pod sau reconstrucția lui. 

Podul peste Crișul Repede, care făcea legătura între localitățile clujene Valea Drăganului și Poieni, s-a prăbușit luni după-masă. Asta după ce muncitorii care trebuiau să-l consolideze au săpat, se pare, prea mult în jurul pilonilor de susținere.

Aproximativ 2.700 de localnici sunt afectați de distrugerea podului. În lipsa podului provizoriu, oamenii erau nevoiți să ocolească câțiva kilometri, pe un drum forestier, pentru a ajunge în Valea Drăganului.

Astăzi, la lumina zilei, reprezentanți ai Consiliului Județean Cluj, beneficiarul lucrării, s-au deplasat la Valea Drăganului pentru a evalua situația. Asta după ce în cursul serii de ieri, prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a fost la Valea Drăganului și a dispus efectuarea unei evaluări pentru a vedea dacă surparea podului s-a produs într-o anumită măsură și din cauza condițiilor meteo.

Reamintim, podul se află pe traseul cuprins în proiectul de modernizare a Drumului Apusenilor, derulat de Consiliul Județean Cluj. Firma aleasă de Consiliul Județean Cluj, condus de Alin Tișe, este Antrepriza de Reparații și Lucrări Cluj, cunoscută și sub prescurtarea de ARL Cluj.

DJ 764B face legătura între (DN1 – Valea Drăganului – Lunca Vișagului – Baraj de acumulare Drăgan – DJ 108K) de la km. 0+000 la km. 22+164,5 și DJ 108K (limită cu județul Bihor – Baraj de acumulare Drăgan) de la km. 26+455 la km. la 29+495.

Podul provizoriu realizat de autorități a fost pavat cu pietriș

Lucrările sunt executate de Antrepriza de Reparații și Lucrări Cluj, valoarea acestora fiind de 159 de milioane de lei, cu TVA inclus. Termenul maxim de execuție este de 24 de luni.

Citește și … VIDEO – Podul peste Crișul Repede, care leagă Valea Drăganului de Poieni, DISTRUS de muncitorii care trebuiau să-l consolideze

Citește și … FOTO/VIDEO – Podul provizoriu de la Valea Drăganului, distrus de o „viitură” potrivit autorităților. Oamenii vorbesc de proastă execuție și de tonaj greu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.