Ultimate magazine theme for WordPress.

VIDEO – Magistrați din Huedin, la protestul din fața Palatului de Justiție

0 1.295

Magistrații din Huedin au participat, vineri, la protestul din fața Palatului de Justiție din Cluj-Napoca, alături de alți aproximativ 200 de colegi de-ai lor din tot județul Cluj.

Procurorii și judecătorii au cerut, încă odată, abrogarea Ordonanței de Urgență 7/2019. Aceștia spun că simpla înlocuire sau scoatere a unui articol din OUG nu este suficient. Printre solicitări se mai află și desființarea Secției de investigare a magistraților.

Cu aplauze, așa au fost primiți magistrații la ieșirea din Palatul de Justiție. Judecători de la toate judecătoriile din județul Cluj, Tribunalul Cluj, dar și procurori de parchete, DNA și DIICOT au participat la protest. Magistrații au purtat banderole albe și le vor purta în continuare, inclusiv în sălile de judecată.

Judecătorii au decis continuarea protestelor pentru încă o săptămână, timp în care speră ei să fie abrogată ordonanța. Alte instanțe din țara noastră au adoptat forme de protest similare.

Este cel mai mare protest al magistraților clujeni de până acum. Cu această ocazie și fiind 1 martie, susținătorii le-au oferit magistraților mărțișoare.

Astfel de proteste au avut loc astăzi în majoritatea orașelor din țară.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.