Ultimate magazine theme for WordPress.

VIDEO – Jurăminte și blesteme din coșciug, în biserica ortodoxă de pe strada Poștei. Țiganii fac ce vor din oraș! Protopopul e șocat și a cerut măsuri ferme

0 24.938

Țiganii din Huedin au pus stăpânire pe oraș, asta cu ajutorul autorităților sau a unor angajați din instituțiile publice. Dacă nu au o problemă să se încaiere în plină stradă, fără teama legii, ori să țină orașul treaz într-o seară de priveghi, atunci când bubuie muzica, nu au o problemă nici când vine vorba de a face circ într-o biserică. Și totuși, până când?

Duminică după-masă, la biserica ortodoxă de pe strada Poștei au avut loc scene desprinse parcă din filmele cu proști. Mai mulți rromi au dus în lăcașul de cult un sicriu pentru un ritual de jurăminte și blesteme. Jurămintele erau de genul că nu au făcut ceva, blestemele pentru cei care au scos poveștile. „Jur că n-am f****-o”, rostește unul dintre bărbați în sfânta biserică.

FLANCO – 16.011

Tot circul a fost regizat de preotul Ioan Tonca, care înainte de începerea ritualului, se poate vedea pe imagini, încasează o sumă de bani. În 2018, acest preot pensionat, dar cu drept de a face slujbe, a fost filmat în timp ce era scos dintr-o cârciumă în stare avansată de ebrietate. Mai marii BOR de la Cluj l-au suspendat de la slujbe 3 luni, dar a revenit.

LIBER

După scena de ieri, protopopul din Huedin a raportat totul la superiorii de la Cluj. Dan Ionuț Lupuțan se declară șocat și indignat de ce s-a petrecut în Biserica Ortodoxă „Sfânta Treime” de pe strada Poștei.

„Nu e vorba de a permite sau nu. S-a întâmplat chiar fără știrea parohului. Eu am anunțat la Mitropolie și l-au oprit deja de la slujire. Este oribil ce s-a întâmplat. Și eu am rămas… nu mai am cuvinte. L-am sunat pe mitropolit și i-am spus. L-a oprit de la slujire”, spune pentru INFO Huedin protopopul din Huedin, Dan Ionuț Lupuțan.

Preotul paroh de pe strada Poștei, la rândul său, se declară siderat de cele petrecute.

„Și eu sunt șocat, nu pot să-mi revin de când am văzut. Mi-am dat seama din prima imagine că a fost ieri pentru că a dus fiica mea niște flori la biserică și le-am văzut în față. Preotul Tonca a fost ieri dimineață la biserica din Bolic, iar asta s-a întâmplat după-masă, în biserica de pe strada Poștei, unde avea drept de slujire. L-am sunat pe părinte și l-am întrebat: Părinte, ce s-a întâmplat ieri în biserică? Acesta mi-a răspuns: Au venit niște țigani să se jure. Și l-am întrebat: Chiar în biserică i-ați băgat să faceți circul ăla? E foarte grav și foarte aberant ce s-a întâmplat”, spune preotul paroh Tudor Petrovici.

După circul de ieri, preotul Ioan Tonca nu mai are dreptul de a sluji în nicio biserică, acest drept fiindu-i retras pentru tot restul vieții. Nu este prima dată când preotul Tonca ia parte la astfel de ritualuri.

Citește și … Mitropolia Clujului, reacție dură la circul din Biserica „Sfânta Treime” din Huedin

Citește și … VIDEO – Al doilea ritual în altă biserică din Huedin. Blesteme ca la ușa cortului în fața Sfântului Altar

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.