Ultimate magazine theme for WordPress.

VIDEO – În plină pandemie, nuntă cu 200 de persoane la Aghireșu Fabrici. Polițiștii au fost surzi și orbi până când INFO Huedin a sesizat fapta

1 9.944

În ciuda faptului că la nivel național, în fiecare zi, avem peste 1.000 de infectări cu COVID-19, iar la nivelul județului Cluj cifra este în creștere, la Aghireșu Fabrici s-a organizat sâmbătă după-masă o nuntă cu aproximativ 200 de persoane, după cum susțin localnicii și stau martore imaginile postate pe Facebook de către nuntași. Că petrecăreții ori patronul localului sunt inconștienți este una, dar la fel de inconștienți sunt și polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin care au fost orbi și surzi atunci când a venit vorba de acest eveniment. Abia după ce INFO Huedin a sesizat autoritățile lucrurile s-au pus în mișcare. Numai că agenții care trebuiau să sancționeze dur abaterea de la reguli au aplicat amenda minimă. Noroc cu Direcția de Sănătate Publică care, potrivit unor surse, va oferi o lecție dură. Imagini video în partea de jos a articolului.

Localul Timpuri Noi din Aghireșu Fabrici, patronat de Gelu Porumb, a fost plin până la refuz sâmbătă. În ciuda restricțiilor impuse de către autorități, în această perioadă, Gelu Porumb a acceptat să găzduiască o nuntă.

POLIȚIȘTII, SURZI ȘI ORBI

Toată ziua de sâmbătă a vuit Aghireșu Fabrici la văzul forfotei create la Timpuri Noi, dar nimeni nu a avut îndrăzneala de a pune mâna pe telefon pentru a sesiza neregula.

„Bună ziua. Tot Aghireșu Fabrici vorbește că este mare nuntă de țigani la Timpuri noi, dar nimeni nu are îndrăzneală să sune la poliție. A trecut un echipaj de poliție prin zonă și nu s-a oprit. Atunci cum să sunăm la poliție dacă ei au trecut pe aici și nu au făcut nimic?”, se întreabă retoric un localnic din Aghireșu Fabrici.

„Oamenii nu sună la 112 pentru că se tem de țigani. Nimeni nu vrea să-și pună țiganii în cap și de aceea nu sună să reclame”, mai spune omul.

La sesizarea INFO Huedin, prefectul Clujului, Mircea Abrudean a dispus verificări la Timpuri Noi pe linie de respectare a obligațiilor impuse de autorități în această perioadă.

Astfel, polițiștii din Huedin au fost treziți din somnul nepăsării și au fost trimiși să-și facă treaba.

AMENZI CÂT BANII DE ȚIGĂRI ȘI ALTE MĂSURI

Agenții l-au sancționat pe administratorul de la Timpuri Noi cu suma minimă de 500 de lei. La momentul controlului, pentru că nunta era pe final, se mai găseau 70 de persoane.

Polițiștii trimiși în control la Aghireșu Fabrici au mai descoperit un local unde era organizată o petrecere intitulată „Seară Românească”, la care au participat 48 de persoane. Administratoarea localului a fost sancționată și ea tot cu suma minimă de 500 de lei.

„La data de 25 iulie, în jurul orei 21:20, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin au fost sesizați despre faptul că, în localitatea Aghireșu Fabrici are loc un eveniment privat, în spațiu închis, la care participă nu număr mare de persoane. La fața locului, polițiștii au constatat că, la punctul de lucru a unei societăți din localitate, are loc o petrecere privată la care participă aproximativ 70 de persoane. Totodată, în aceeași localitate, la punctul de lucru unei alte societăți, are loc o altă petrecere privată, la care participă 48 de persoane. În cauză, polițiștii au sancționat contravențional organizatorii petrecerilor, un bărbat de 41 de ani, din localitatea Aghireșu Fabrici și o femeie de 20 de ani, din orașul Huedin, conform Legii 55/2020. De asemenea, a fost sesizată Direcția de Sănătate Publică Cluj, pentru dispunerea măsurilor ce intră în sfera de competență a acestei instituții”, se arată într-o informare remisă către INFO Huedin de către Beatrice Milonean, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Direcția de Sănătate Publică urmează să suspende autorizația de funcționare a localului Timpuri Noi, potrivit unor surse, pentru nerespectarea obligațiilor impuse de autorități în starea de alertă în care ne aflăm.

În starea de alertă, în care ne aflăm, se menţine suspendarea consumului produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice, din interiorul clădirilor (art. 6, alin. 1, Anexa 3 din HG 394/2020).

Totodată, este interzisă participarea la evenimente private, în spații închise, a unui număr mai mare de 20 de persoane.

În ambele situații, Direcția de Sănătate Publică urmează să dispună măsuri.

1 Comentariu
  1. Hitler spune

    Cancer sau covid!!! Dar cancerul e mai sigur!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.