Ultimate magazine theme for WordPress.

VIDEO – Imaginile cu mașina din care cad gunoaie au strâns 150.000 de vizualizări și au stârnit multă indignare. Polițiștii de la Huedin se prefac că îl caută pe autor

0 1.894

În data de 9 decembrie, pe adresa de corespondență a INFO Huedin a ajuns un clip video. Din imagini se poate observa cum cineva, dintr-o mașină care circula pe DN1 E60, în zona localității Izvoru Crișului, aruncă gunoaie în mers. În data de 10 decembrie, clipul a fost publicat pe pagina de Facebook a publicației INFO Huedin. Reacțiile oamenilor nu au întârziat să apară, iar videoclipul a adunat aproape 150.000 de vizualizări în 4 zile. În tot acest timp, polițiștii spun că îl caută pe autor. Nu îl găsesc, deși au la dispoziție numărul de înmatriculare al mașinii.

Încă din 11 decembrie s-a deschis o lucrare în baza căreia se efectuează „cercetări”. În realitate, din experiență, nu se face nimic. Pentru că dacă se dorea identificarea autorului, acest lucru era posibil în doar câteva ore, pe baza numărului de înmatriculare. Au existat voci care au spus că mașina ar aparține unui bărbat din Huedin.

Imaginile au stârnit multă indignare. Oamenii au postat comentarii, dintre cele mai diverse, au dezaprobat cu toții gestul autorului și au cerut tragerea la răspundere a acestuia. „Trebuia luat nr la masina si Dat la politie”, a scris unul dintre internauți. În timp ce altul a spus: „O luna de zile munca in folosul comunități pentru cei care au obiceiul acesta. Sa adune o luna de zile gunoaie de pe marginea drumurilor.” Un alt utilizator al Facebook a scris ce se întâmplă în Spania pentru astfel de fapte: „Vă înțeleg indignarea, pentru asta mă límitez să vă amintesc că în Spania ajunge doar filmarea pentru ca DGT să se autosesizeze, iar ,,gospodarul” căruia nu-i place gunoiul în cabină să fie uşurat de câteva sute de euraşi, şi de câteva puncte. Altă chestie e că chiar dacă nu prea ne cad nouă bine austriecii , măcar în privința curățeniei să le dăm dreptate”. Comentariile oamenilor sunt multe și diverse.

POLIȚIȘTII DE LA HUEDIN ȘI CLASICA REPLICĂ SE „EFECTUEAZĂ VERIFICĂRI”

Anchetatorii de la Huedin dau asigurări că se muncește pentru identificarea autorului și tragerea acestuia la răspundere. Așteptăm cu interes să vedem cât mai durează până când va fi identificat și sancționat corespunzător cel care a aruncat gunoaiele în mers.

„În contextul imaginilor apărute în spațiul public din data de 10 decembrie a.c., în care un participant la trafic a fost surprins pe DN1 E60, în apropierea localității Izvorul Crișului, în timp ce arunca mai multe deșeuri dintr-un autoturism, polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin efectuează verificări în vederea depistării persoanei în cauză și aplicării măsurilor legale față de aceasta”, precizează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj pentru INFO Huedin.

E posibil să aflăm că autorul nu a putut fi sancționat, asta pentru că polițiștii nu au constatat fapta cu „propriile simțuri”. În realitate, asta e o replică atunci când lucrătorul de poliție nu are chef de muncă ori nu este asumat. Cu aceleași „simțuri” pe care le folosește în stradă poate constata fapta și de pe un video. Trebuie doar să își „activeze” lucrătorul „propriile simțuri” când se uită la imagini.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.