Ultimate magazine theme for WordPress.

VIDEO – Familie din Călățele, fără acces în propria curte din cauza a doi martori mincinoși

0 375

Zeci de ani la rând o familie din Călățele a avut acces în curte fără probleme, având o poartă de dimensiuni normale. Situația s-a schimbat în ultimii ani, când vecinul lor și-a extins propria curte și le-a acoperit mai mult de jumătate din poarta de acces. Reprezentanții Primăriei Călățele au încercat să rezolve problema, dar s-au pierdut pe parcurs și bărbatul care și-a extins ilegal gardul a câștigat procesul cu ajutorul a doi martori mincinoși. Magistrații au judecat orbește cest caz. Acum, procesul se poate redeschide, iar bărbații care au mințit instanța de judecată riscă ani buni de pușcărie. Declarații video, mai jos.

Trei case cu acces individual și normal, așa a fost situația în Călățele până în anul 2015. Totul s-a schimbat în momentul în care proprietarul din mijloc a decis să-și prelungească curtea în jos, spre stradă. Nu a ținut cont că le blochează poarta de acces vecinilor săi din partea dreaptă, cum te uiți din stradă, și a construit un gard ce merge în paralel cu poarta metalică de acces a acestora.

Reprezentanții Primăriei Călățele au fost în teren și i-au aplicat bărbatului, care s-a extins ilegal, o sancțiune de 1000 de lei, după care s-a ajuns în faza de judecată. Mai mult,  angajații primăriei au făcut un proces verbal de constatare la fața locului, care, ca prin magie, a dispărut din sediul primăriei.

În decizia Judecătoriei Huedin, câștig de cauză au avut oamenii a căror poartă a fost blocată de construcția vecinului lor. Asta grație unui document emis de Primăria Călățele în anul 1963, care condiționa construcția casei din mijloc. În document era prevăzut că proprietarul terenului primește autorizație de construcție pentru casa din mijloc, dar numai cu condiția de a nu bloca sub nicio formă accesul în curtea vecinilor săi.

Bărbatul care a construit ilegal gardul a atacat la Tribunalul Cluj decizia Judecătoriei Huedin. Acesta a fost momentul în care Primăria Călățele a pierdut firul și câștig de cauză a avut bărbatul care a construit ilegal acel gard.

Familia blocată în propria curte susține că vecinul lor a dus la instanță doi martori mincinoși, care au spus că doar un stâlp a fost mutat și ar fi negat construcția gardului. Judecătorii, neavând planșă cu fotografii pentru a vedea situația din teren, au judecat după declarații, iar cel care a construit gardul ilegal a avut câștig de cauză.

Vedeți mai jos situația din teren și declarația unui membru al familiei blocate. Totodată, polițistul local din Călățele povestește care este situația reală.

Dacă se dovedește că cei doi bărbați au mințit în timpul procesului, ei riscă ani buni de închisoare.


Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.