Ultimate magazine theme for WordPress.

VIDEO – Dejecțiile din satul Beliș ajung în lacul Tarnița. Iosif Marcu, candidat la Primăria Beliș: Soluția este la mine, sunt fonduri pentru a repune în funcțiune stația de epurare

0 1.178

Candidatul la funcția de primar al comunei Beliș susține că, în prezent, dejecțiile din satul Beliș ajung în lacul Tarnița, în apa cu care sute de mii de clujeni se alimentează. Iosif Marcu susține că problema poate fi rezolvată destul de ușor, dacă stația de epurare din Beliș, funcțională în anii ’90, va fi repusă în funcțiune.

Iosif Marcu, candidat la funcția de primar al comunei Beliș explică, pe scurt, că există rezolvare la această problemă.

„Aici suntem lângă fosta stație de epurare a apelor din comuna Beliș. Fostă, din păcate, până la nivelul anilor ’90, ’91. Din păcate, e ceea ce vedem acuma. Lucrurile nu pot continua așa. Va trebui să luăm măsuri astfel încât poluarea care, se tot discută despre poluare, inclusiv la lacul Tarnița, să nu mai aibă ca sursă Belișul. Dejecțiile din Beliș, pur și simplu, se scurg într-o apă curgătoare, numită Valea Neagră, iar de aici pe traseul fostei albii vechi a Someșului Cald în lacul Tarnița. Soluția cred că este la îndemâna mea, dar și a celor care au fost și asta pentru că sunt suficiente fonduri pentru a o repune în funcțiune. Lucrurile sunt extrem de simple. Dacă vrei și poți”, spune Iosif Marcu, prezent în teren să evalueze situația stației de epurare a apelor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.