Ultimate magazine theme for WordPress.

VIDEO – Cristian Matiș, șeful Postului de Poliție Călățele, actor principal într-un nou scandal. Acuzații șocante!

0 630

O tânără care a lucrat la un bar din Călățele îl acuză pe șeful de post Cristian Matiș de comportament neadecvat. Aceasta spune că s-a simțit hărțuită de omul legii, a fost amendată în repetate rânduri fără știrea ei, înjurată și umilită, iar într-un final și-a dat demisia de la locul de muncă, totul pentru a scăpa de calvarul pe care îl trăia. Acuzațiile tinerei vin la puțin timp după ce o femeie din Finciu l-a acuzat pe Matiș de faptul că nu lucrează într-un dosar în care ea este victimă, deși i-a indicat făptașii. Primarul din Călățele, la rândul său, s-a declarat nemulțumit de comportamentul omului legii și a cerut pentru comuna sa polițiști adevărați. Declarația video, în partea de jos. 

În 18 octombrie, o femeie din Finciu și-a făcut curaj și l-a acuzat pe șeful de post Cristian Matiș de faptul că nu face nimic împotriva hoților care o terorizează noapte de noapte și i-au furat bunuri în valoare totală de aproximativ 40.000 de lei. Primarul din Călățele, Vasile Tripon, se declara nemulțumit la acel moment de șeful de post Cristian Matiș și cerea polițiști competenți pentru comuna pe care o păstorește.

La câteva zile după publicarea articolului cu femeia din Finciu, o tânără care a lucrat ca barman în comuna Călățele, între 2013 și 2015, și-a făcut curaj, la rândul său, și ne-a contactat cu încredere pentru a ne povesti experiențele avute cu șeful de post Cristian Matiș. Tânăra susține că îl cunoaște bine pe Matiș și vine în sprijinul persoanelor care au avut de suferit din cauza lui, cu speranța că alte persoane nu vor trece prin ce a trecut ea.

Pentru a-i proteja identitatea, o vom numi Lavinia pe tânără. Aceasta s-a căsătorit după ce a plecat din Călățele, iar acum are un copilaș de 4 luni. Cu gândul la dreptate, a străbătut peste 100 de kilometri, totul pentru a ne povesti prin ce a fost nevoită să treacă când lucra în Călățele.

Lavinia susține că l-a cunoscut pe Cristian Matiș în anul 2013, înainte ca acesta să devină șeful Postului de Poliție Călățele. Femeia povestește că după venirea agentului la postul de poliție din comună au început și scandalurile în barul în care lucra.

„A început să mă jignească, să mă cheme, să mă amendeze” (conținut din declarația video)

„Începea să mă înjure, să îmi bage în gură, să îi mănânc, nu îmi zicea motivul doar să merg la post” (conținut din declarația scrisă)

Lavinia arată că după ce au început scandalurile în barul în care lucra, era invitată la Postul de Poliție Călățele și amendată de către Cristian Matiș pe diverse motive. Aceasta spune că două dintre procesele verbale le-a contestat la instanță și a câștigat. De alte sancțiuni, făcute în lipsă, în valoare de 5.000 de lei, a aflat de la primăria comunei din care provine.

„Era vulgar, înjura, că îmi arată el mie… gen amenințare” (conținut din declarația video)

Chemată tot mai des la Postul de Poliție, Lavinia susține că nu reușea să onoreze tot timpul invitațiile, mai ales că uneori era solicitată în timpul programului și nu putea să lase barul în care lucra. Atunci, spune aceasta, era înjurată și amenințată de către omul legii.

„Îmi vorbea foarte urât față de clienții” (conținut din declarația video)

Femeia susține că de mai multe ori a fost întrebată de către polițistul Matiș „cât e scoru’?” (aluzie la tariful de prostituată – extras din declarația scrisă), asta de față cu clienții din barul în care lucra. Pe lângă aceste jigniri, polițistul îi spunea că „nu sunt genul lui că sunt prea slabă”. (extras din declarația scrisă).

„Îmi spunea să nu-l deranjez” (conținut din declarația video)

Fosta barmaniță declară pentru publicația noastră că șeful de post Cristian Matiș îi cerea să nu îl deranjeze când era de serviciu. Aceasta menționează că era amenințată de omul legii că dacă va fi deranjat va fi citată la Poliție și amendată.

CIREAȘA DE PE TORT: AGRESATĂ, dar apare în acte că s-a împăcat cu agresorul, deși nu este așa

Lavinia este extrem de nemulțumită și de felul în care Cristian Matiș a investigat momentul în care ea a fost agresată de către un client al barului. Tânăra susține că și-a scos certificat medico-legal pentru a demonstra că a fost agresată, și-a pierdut cunoștința și i-a fost rupt un dintre, numai că acel certificat doveditor ar fi dispărut din dosarul aflat în cercetare la Cristian Matiș. Mai mult, Lavinia susține că în anul 2015 a primit de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin un document prin care i se spunea că s-a împăcat cu agresorul contra sumei de 5.000 de lei. Femeia neagă împăcarea cu agresorul său și susține că cineva a falsificat actele și a semnat în locul ei documentul de împăcare.

După acest episod, dar și altele anterioare, tânăra a decis să-și dea demisia și să părăsească comuna Călățele.

La văzul declarațiilor tinerei, șefii lui Matiș din Inspectoratul Județean de Poliție Cluj au demarat de urgență verificări. Așteptăm cu interes rezultatele.

Cristian Matiș nu a putut fi contactat telefonic pentru un punct de vedere. Drept la replică poate trimite pe adresa infohuedin[at]gmail.com.

ATENȚIE, LIMBAJ LICENȚIOS!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.