Ultimate magazine theme for WordPress.

VIDEO – Copiii de la școala din Răchițele sunt plini de păduchi, de la începutul anului școlar. Ce fac autoritățile

0 511

Zeci de copii de la Școala Răchițele se află în mijlocul unei epidemii de păduchi în anul 2018. Copiii s-au umplut unii de la alții cu insectele parazite, de 5 luni, iar acum nu mai au scăpare. Autoritățile nu se implică prea mult în stoparea epidemiei, iar medicul din localitate nu a anunțat Direcția de Sănătate Publică, deși epidemia este de la începutul anului școlar 2017 – 2018. Directorul Școlii Răchițele zâmbește în fața problemei și spune că păduchii nu sunt boală incurabilă. Imagini video, în partea de jos a articolului.

AVOCAT

Cu zâmbetul pe buze, directorul Școlii Răchițele recunoaște că de la începutul anului școlar a aflat că elevii din școala pe care o conduce au păduchi. Alexandra Roșu susține că doar în clasele V, VI și VII ar fi probleme cu insectele parazite, dar părinții copiilor o contrazic și spun că și micuții de la grădiniță ar avea probleme.

Medicul din Răchițele a refuzat să stea de vorbă cu reporterii noștri, motivând că a făcut ce a putut. Grav este că medicul, care mai are puțin până la pensionare, nu a anunțat Direcția de Sănătate Publică așa cum avea obligația  în astfel de situații. La Școala Răchițele nu este o problemă izolată, acolo fiind o adevărată epidemie, un focar.

Contactat telefonic, vineri, directorul DSP Cluj ne-a comunicat că este plecat. În urma acestui articol urmează controale la Școala Răchițele, iar reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Cluj trebuie să ia măsuri urgente pentru ca acei elevi să scape de problemele actuale.

Nu se cunoaște cine a dus păduchii în școală, dar medicii spun că singura posibilitate de a scăpa de păduchi este ca toți elevii să fie tratați în același timp și menținută o igienă riguroasă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.