Ultimate magazine theme for WordPress.

VIDEO – Ce se întâmplă cu vechiul spital după reabilitare

0 439
POSTLICEALA

Primaria Huedin informeaza ca a depus proiectul pentru finantare in data de 28.06.2017 si acesta consta in reabilitarea cladirii vechi a spitalului, construita in anul 1911, la care nu s-au realizat lucrari de reabilitare sau reparatii in ultimele decenii din lipsa de fonduri.  Dupa reabilitarea si dotarea spitalului vechi, aici vor fi mutate sectiile Ambulatoriului integrat de specialitate al Spitalului Huedin. Proiectul de reabilitare din fonduri europene este de peste 2 milioane de euro, iar cel de dotare cu aparatura depaseste 3 milioane de euro. 

„Pentru asigurarea functionalitatii cladirii precum si a tuturor conditiilor impuse de legislatia in vigoare pentru cladirile spitalicesti, prin proiect se vor realiza toate lucrarile necesare de reabilitare si consolidare, izolatii, instalatii termice, electrice, sanitare, etc., inclusiv introducerea de surse de energie regenerabila (pompe de caldura si panouri solare). Suprafata desfasurata a cladirii supuse reabilitarii este de 3.158 mp.

Dupa reabilitare, aici vor fi mutate sectiile Ambulatoriului integrat de specialitate al Spitalului Huedin, care in prezent sunt impartite in functie de spatiile disponibile in diverse locatii ale spitalului, si se vor putea asigura astfel toate conditiile, fluxurile, circuitele si spurafetele impuse de legislatia specifica si organismele de sanatate publica.

Pentru a dispune si de echipamentele medicale necesare activitatii ambulatoriului integrat al spitalului la standardele actuale, complementar, s-a mai depus un proiect de dotare cu aparatura medicala performanta a cladirii, pe masura 8.1 A – Ambulatorii din cadrul POR. Proiectul a fost depus in luna iulie 2018 si se afla in evaluare la ADR Nord-Vest. Se estimeaza ca pana la finalizarea executiei lucrarilor, va fi finantat si proiectul complementar de dotare cu aparatura medicala, astfel incat vom avea toata infrastructura necesara functionarii sectiilor ambulatoriului integrat de specialitate al spitalului orasenesc.

Durata de implementare a proiectului este de  24 de luni de la semnarea contractului de finantare, din care 12 luni pentru activitatea de baza (lucrari de constructii si instalatii) si 12 luni pentru activitati suport (realizarea procedurilor de achizitie, proiectare, audit, informare si publicitate, consultanta).

Obiectivul general al proiectului este creșterea eficienței energetice a Cladirii vechi a spitalului orasenesc Huedin pentru reducerea consumului energetic si imbunatatirea calitatii serviciilor medicale oferite de Spitalul orasenesc Huedin. Scopul reabilitarii cladirii este de a muta sectiile ambulatoriului de specialitate din cadrul spitalului intr-o singura cladire pentru eficientizarea activitatatii si asigurarea fluxurilor/conditiilor necesare functionarii acestuia”, se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Huedin.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.