Ultimate magazine theme for WordPress.

VIDEO – Carmen Dan, ministru în Ministerul de Interne, pe acoperișul Spitalului Huedin. Ce a promis

0 251

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat astăzi la Huedin, că Guvernul va aloca din fondul de rezervă bani pentru reabilitarea obiectivelor publice distruse de furtuna de duminică seară, cu referire și la spitalul din oraș, al cărui acoperiș a fost luat de vânt.

”În primă instanță vom evalua obiectivele publice — școlile, spitalele, grădinițele — în așa fel încât să putem avea o estimare până în ședința de guvern de săptămâna aceasta. (…) Dacă ar fi să concluzionez după noaptea de ieri, e că la nivelul ministerului, forțele implicate în gestionarea acestor fenomene extrem de periculoase au comunicat permanent între ele și rezultatul s-a văzut. Evaluăm pagubele în continuare; chiar dacă nu vom avea în prima ședință o estimare, o centralizare totală, eu zic că într-o săptămână, două vom reuși să avem o situație integrală centralizată la nivelul județelor afectate”, a spus Carmen Dan.

Carmen Dan a vizitat luni seară, însoțită de prefectul de Cluj, Ioan Aurel Cherecheș, și de șefii ISU, jandarmeriei și IPJ, spitalul din Huedin și o școală din oraș, afectate puternic de furtuna de duminică seară.

Ea a mai spus că este bine ca de acum înainte să avem în vedere faptul că, probabil, ne vom întâlni mai des cu astfel de fenomene meteorologice.
Potrivit ISU Cluj, au fost afectate de furtună 44 de localități clujene.

”La nivelul județului Cluj, în urma fenomenelor meteo periculoase manifestate în data de 17.09.2017, echipele ISU Cluj, până la ora 8,00, 18.09.2017, au gestionat 96 de solicitări ale cetățenilor. S-a intervenit pentru degajarea materialelor de construcții (acoperișuri) în 45 cazuri. Au fost avariate 25 autoturisme și au fost deblocate mai multe drumuri ca urmare a arborilor căzuți pe carosabil. Fenomenele meteo periculoase au afectat 44 localități, 5 persoane au fost rănite ușor, nefiind raportate persoane decedate la nivelul județului Cluj”, a informat ISU Cluj.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.