Ultimate magazine theme for WordPress.

VIDEO – Bărbatul acuzat de camătă a fost trimis în judecată. Partea vătămată nu e chiar „ușă de biserică”

0 726

Radu Marius Chira, în vârstă de 47 de ani, acuzat de anchetatori că dădea bani cu camătă în Aghireșu, a fost trimis în judecată. El a fost prins în flagrant în data de 18 februarie a acestui an, în timp ce primea de la denunțător (partea vătămată) suma de 1.600 de lei, din cei 3.000 de euro pretinși, cu titlu de dobândă și penalități pentru depășirea termenului fixat de restituire a sumei împrumutate.

Dosarul a intrat, miercuri, pe camera preliminară a Judecătoriei Huedin, unde un judecător verifică dacă probele din faza de urmărire penală s-au administrat corect.

morosan-300×250

Dacă totul este în ordine începe judecarea pe fond a cauzei. În situația în care urmărirea penală nu s-a efectuat conform legii, judecătorul poate dispune retrimiterea dosarului la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin.

Oamenii din Aghireșu susțin că Batka Ludovic, de 57 de ani, partea vătămată în acest dosar, nu este cel mai corect om.

„Pe acest Batka îl știe tot Aghireșu că avea permanent probleme financiare și cerea bani cu împrumut. Cei care îi dădeau pe urmă umblau după bani să-i primească înapoi și numai cu țârâita îi mai vedeau. Văzând că nu mai are de la cine să ia bani cu împrumut, a apelat la Radu Chira, despre care se știa că dă bani cu împrumut, dar cu garanție auto sau lucruri de valoare și cu dobândă. Până la urmă și banca îți cere dobândă. Chira nu și-a primit banii la timp și a umblat după Batka să-i dea banii înapoi. Batka a depus plângere și gata a fost dosarul. Când să-i dea o parte din dobândă i-au făcut flagrant la Chira”, ne spune un localnic Aghireșu.

Imagini video de la flagrantul din februarie, mai jos.

“Din cercetări a reieșit că în perioada iunie 2019 – ianuarie 2020 cel în cauză ar fi dat unui bărbat de 57 de ani, din comuna Aghireșu, județul Cluj, cu titlu de împrumut, diferite sume de bani în euro și lei. Acesta ar fi perceput o dobândă substanțială din suma acordată, iar în urma unui împrumut efectuat în cursul lunii decembrie 2019, pentru a garanta returnarea banilor, bărbatul ar fi solicitat celui împrumutat un  autoturismul personal, marca BMW.

Ulterior, persoana ar fi restituit suma împrumutată, însă bărbatul de 47 de ani, din comuna Aghireșu, a refuzat să-i restituie autoturismul, solicitând remiterea sumei de 3.000 euro cu titlu de dobândă și penalități pentru depășirea termenului fixat restituirii sumei împrumutate.

În vederea documentării activității infracţionale a bărbatului, în cursul zilei de ieri 18 februarie a.c., cel în cauză a fost prins în flagrant imediat după ce a încasat 1.600 lei, sumă de bani pusă în prealabil la dispoziția  polițiștilor pentru marcarea bancnotelor cu substanțe specifice, de la bărbatul care a împrumutat banii, cu scopul de a-și diminua datoria și de a reintra în posesia autoturismului lăsat drept garanție. Flagrantul a fost realizat în jurul orei 13.40, pe raza comunei Aghireșu, județul Cluj, de către polițiștii însoțiți de procurorul de caz, momentul în care bărbatul de de 47 de ani, din comuna Aghireșu a încasat suma de 1600 lei de la bărbatul de 57 de ani”, se arăta într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj emis în februarie 2020.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.