Ultimate magazine theme for WordPress.

VIDEO – Apariție ȘOCANTĂ într-un bar din Aghireșu Fabrici. Anchetatorii spun că nu-i infracțiune, Codul Penal îi contrazice grav

0 5.055

Apariție șocantă, marți seara, într-un bar din Aghireșu Fabrici. Un bărbat a intrat în local, în prezența mai multor persoane, fiind gol pușcă. Acesta părea să fie pierdut cu privirea și și-a cumpărat de mâncare. Individul ar fi încercat să intre peste o femeie, într-un apartament situat în apropierea localului. Deși vorbim despre un caz clar de exhibiţionism, faptă prevăzută de Codul Penal, anchetatorii de la Huedin l-au amendat pe bărbat cu 500 de lei, din care poate plăti 100 de lei în 15 zile. Poate dacă se întâmpla vreo nenorocire se luau măsuri. VIDEO în partea de jos a articolului.

GOL PUȘCĂ LA BAR

Bărbatul ar fi ajuns cu trenul la Aghireșu Fabrici, în timpul zilei. În timp ce varianta localnicilor e una, a polițiștilor e alta.

„Ceva drogat. O fi făcut vreo criză pe undeva și acolo și-a lăsat hainele. Nu avea nici chiloți pe el, gol pușcă. A zis că și-a pierdut hainele și nu știe unde. O femeie de aici din zonă l-a îmbrăcat și i-a dat o pereche de papuci”, ne spune un martor care a asistat la parada nud.

Anchetatorii au o altă variantă a poveștii. Bărbatul este din Reșița, județul Caraș Severin, și are 30 de ani. Acesta ar fi ajuns cu trenul la Aghireșu Fabrici și ar fi pornit într-o drumeție, cu gândul de a sta la plajă. Numai că s-ar fi îndepărtat de locul în care și-a lăsat hainele și s-a rătăcit. Așa ar fi ajuns la bar, dezbrăcat în totalitate.

„Prin intermediul unui apel efectuat în jurul orei 22.30 la numărul unic de urgență 112, era sesizat faptul că o persoană s-ar fi deplasat în interiorul unui local public situat în localitatea Aghireș-Fabrici, fără a purta obiecte vestimentare.

Polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au intervenit, în respectiva locație fiind identificat un tânăr în vârstă de 30 de ani, din municipiul Reșița, la acel moment îmbrăcat, așezat la o masă a localului public.

Atât aspectele sesizate inițial, cât și cele constatate au fost analizate în colaborare cu magistrații Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, în vederea stabilirii aspectelor legale nerespectate, celui în cauză fiindu-i aplicată măsura sancționării contravenționale conform Legii 61/1991R”, precizează Andreea Vișan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Astfel, anchetatorii au aplicat o simplă sancțiune pentru o faptă care este pedepsită de Codul Penal.

CE SPUNE LEGEA

În Codul Penal, infracțiunea care s-ar fi putut reține în sarcina tânărului se numește „Ultrajul contra bunelor moravuri”. Astfel, Articolul 375, din Capitolul I „Infracţiuni contra ordinii şi liniştii publice”, spune următoarele:

„Fapta persoanei care, în public, expune sau distribuie fără drept imagini ce prezintă explicit o activitate sexuală, alta decât cea la care se referă art. 374, ori săvârşeşte acte de exhibiţionism sau alte acte sexuale explicite se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

sursa: Art. 375 COD PENAL

Deși existau indicii de consum de stupefiante, tânărul nu a fost testat.

„Consumatorii nu au cadru de incriminare, dacă nu sunt la volan sau în altă activitate”, ne spune un polițist.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.